Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slavlje Turkinje

Ništa od Roland Garrosa: Martić ispala u drugom kolu kvalifikacija

Tenisačica iz Duća kraj Omiša izgubila je veliki obračun u tri seta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 145.) nije se uspjela probiti do posljednjeg kola kvalifikacija za drugi Grand Slam turnir sezone, nakon što ju je u drugom kolu sa 6:3, 6:7 (5), 6:3 nadigrala najbolja turska igračica Čagla Buyukakčay (WTA - 85.).

Martić je u prvom kolu nadigrala Japanku Hiroko Kuwatu sa 6-7 (6), 7-5, 6-4, a protiv Buyukakčay je nakon gubitka prvog seta, nadoknadila zaostatak breaka (1-3) u drugom.

No, u setu odluke hrvatska tenisačica je propustila prednost ranog breaka (1-0) te nije uspjela drugu nositeljicu kvalifikacija i tenisačicu koja je na turniru u Istanbulu ove godine postala prva Turkinja s WTA naslovom.

Turska 26-godišnjakinja još nikada nije zaigrala u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira za što će imati priliku uspije li proći posljednju prepreku u kvalifikacijama, dok Martić još od Roland Garrosa 2015. čeka na svoj povratak u glavni turnir na Grand Slam natjecanjima. Dućanka je baš u Parizu ostvarila svoj najbolji rezultat, gdje je 2012. stigla do osmine finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider