Tenis
SPORTOVI
Tenis
ćorić posljednja nada

'Dr. Ivo' bez šansi protiv drugog igrača svijeta Murrayja

Hrvatski tenis u pojedinačnoj konkurenciji na drugom Grand Slam turniru sezone sveo se na jedno ime...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi tenisač svijeta Andy Murray po sedmi je put u isto toliko njihovih dvoboja svladao Ivu Karlovića, a uvjerljivom pobjedom u tri seta 6-1, 6-4, 7-6 (3) Britanac je u petak izborio mjesto u osmini finala Roland Garrosa.

Nakon što se u prva dva kola mučio i tek u petom setu slamao otpor Radeka Štepaneka i Mathiasa Bourgea, Murray je iskoristio sve svoje prednosti u odnosu na 37-godišnjeg hrvatskog veterana, najstarijeg igrača u posljednjih 25 godina, koji se uspio probiti do trećeg kola pariškog Grand Slam turnira. Karloviću je trebao set i pol da se uvede u pravi ritam, a Murray je tada već imao set i break prednosti. Za manje od sat vremena Škot je vodio 2-0 u setovima i tek u trećem je vođena ravnopravna borba.

Jedine dvije prilike za break imao je Murray u petom gemu, ali ih je Karlović uspio spasiti i odvesti set do 'tie-breaka'. Nažalost, odmah u prvom poenu Murray je došao do prednosti 'mini-breaka' što mu je bilo dovoljno da nakon jednog sata i 57 minuta proslavi svoj sedmi uzastopni ulazak u osminu finala na pariškoj zemlji.

Murray je u tri seta napravio samo četiri neforsirane pogreške, a Karlović 21. Britanac nije zaostajao puno u izravnim poenima (34-37), a dopustio je najboljem serveru svijeta samo 14 aseva. Za mjesto u svom petom uzastopnom četvrtfinalu u Roland Garrosu Murray će se u nedjelju boriti protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Johna Isnera i Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Tako je 19-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić ostao jedini hrvatski predstavnik na drugom Grand Slam turniru sezone. U subotu ga u 3. kolu čeka obračun sa Španjolcem Robertom Bautistom Agutom.

RG tenisači - 3. kolo

Miloš Raonić (Kan/8) - Andrej Martin (Slk) 7-6 (4), 6-2, 6-3

Albert Ramos Vinolas (Špa) - Jack Sock (SAD/23) 6-7 (2), 6-4, 6-4, 4-6, 6-4

Andy Murray (VB/2) - IVO KARLOVIĆ (HRV/27) 6-1, 6-4, 7-6 (3)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider