Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Tenis
Marin sa stilom

Roland Garros: Furiozni Čilić preduhitrio kišu, Dodig morao predati

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, uspješno je otvorio ovogodišnji Roland Garros. U 1. kolu je sa 6-0, 6-3, 7-6(6) pobijedio Španjolca Pabla Andujara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravo u trenucima kada su Čilić i Andujar igrali tie-break trećeg seta krenula je kiša nad Parizom. Svi ostali su u tom trenutku i prekinuli svoje mečeve, ali je sudac na tom ogledu odlučio da se tie-break odigra do kraja. I imao je Andujar veliku šansu okončati ga u svoju korist.

Vodio je Španjolac 6-4, ali je Čilić uzvratio s četiri poena zaredom čime je preduhitrio kišu i lišio sebe neizvjesnosti nastavka meča.

Prvi set tog ogleda protekao je u potpunoj dominaciji hrvatskog tenisača kao i sam početak drugog seta. No, sredinom druge dionice se dogodilo Andujarovo buđenje te je otad, pa do kraja meča, trajao krajnje neizvjestan ogled.

Iako je Andujar imao čak pet break-prilika u drugom setu realizirao je samo jednu, dok je Čilić obje svoje pretvorio u break. U trećoj dionici se vodila najveća borba, nije bilo oduzetih servisa i odluka je pala u tie-breaku gdje je Čilić napravio veliki preokret.

Ukupno je Čilić napravio pet break-gemova (od 13 šansi), dok je Andujar realizirao samo jednu od devet takvih prilika. Imao je Čilić 18 as-servisa, te 80 posto osvojenih poena poslije prvog servisa (47 od 59). Idući Čilićev suparnik je pobjednik meča Miloslav Mečir - Tobias Kamke.

Ivan Dodig je, pak, odigrao samo četiri gema i napustio pojedinačni dio ovogodišnjeg Roland Garrosa. Kod rezultata 2-2 Dodig je zbog ozljede predao meč svom suparniku Marcelu Granollersu.

Upitno ostaje koliko je Dodigova ozljeda teška i hoće li moći igrati barem na turniru parova gdje prije početka sjajno figurira sa svojim partnerom Marcelom Melom. (TS) 

Roland Garros, tenisači 1. kolo:

Čilić (25) - Andujar 6-0, 6-3, 7-6(6)

Granollers - Dodig 2-2, predaja Dodiga

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider