Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poznati četvrtfinalisti Roland Garrosa

Sjajni Španjolac u četvrtfinalu Roland Garrosa..

Španjolac David Ferrer, peti nositelj i prošlogodišnji finalist Roland Garrosa, pobijedio je u osmini finala 19. nositelja, Južnoafrikanca Kevina Andersona 6-3, 6-3, 6-7(5), 6-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Deseti put zaredom David Ferrer se plasirao u četvrtfinale na Grand Slam turnirima. Zadnji puta mu se poraz prije četvrtfinala na jednom od četiri najveća svjetska turnira dogodio na US Openu 2011. godine, kada je ispao u osmini finala.

Kevina Andersona je Ferrer svladao treći puta u njihovom petom ogledu. Iako je osvojio jedan set, i to treći u tie-breaku, Južnoafrikanac je igrao podređenu ulogu u ovom meču. Ferrer u četvrtfinalu čeka pobjednika meča između svog sunarodnjaka i branitelja naslova Rafaela Nadala i Srbina Dušana Lajovića.

U konkurenciji tenisačica, Njemica Andrea Petkovic zaustavila je nizozemsku kvalifikanticu Kiki Bertens 1-6, 6-2, 7-5. Tenisačica rođena u Tuzli izborila je četvrti puta u karijeri plasman u četvrtfinale na Grand Slam turnirima, a drugi puta na Roland Garrosu, nakon 2011. godine. Za svoj prvi Grand Slam polufinale igrat će protiv bolje iz sraza Srpkinje Jelene Janković i Talijanke Sare Errani. (TS)

 

Roland Garros, osmina finala:

Tenisači:

Ferrer (5) – Anderson (19) 6-3, 6-3, 6-7(5), 6-1

Tenisačice:

Petkovic (28) – Bertens 1-6, 6-2, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider