Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bilo je napeto, ali slatko...

Roland Garros: Dvije pobjede hrvatske senzacije u jednom danu

Ana Konjuh ostvarila je dvije pobjede na Roland Garrosu u jednom danu...l

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh, najbolja juniorka svijeta i prva nositeljica juniorskog izdanja Roland Garrosa, u utorak je imala dvostruki posao na zemljanim pariškim terenima.

Obavila ga je savršeno, pa je tako prošla 2. kolo pojedinačne konkurencije, te prvo kolo igre parova. Iako u oba meča Konjuh nije izgubila niti jedan set, u pitanju su bili napeti i teški mečevi.

U pojedinačnoj konkurenciji je Konjuh sa 7-5, 6-4 pobijedila Amerikanku Jamie Loeb. Bio je to posve neizvjestan meč u kojem je Amerikanka imala više break-prilika (9-8), ali ih je Konjuh dvostruko bolje koristila (4-2). Posebno je napeto bilo u prvom setu u kojem je hrvatska teniska nada spasila četiri od pet break-prilika suparnice, te je ostala smirenija u završnici.

Konjuh će u 3. kolu, odnosno osmini finala, igrati protiv Slovakinje Petre Uberalove.

U igri parova su Konjuh i njena partnerica Kanađanka Zhao prošle prvu prepreku, te su sa 7-6(4), 6-3 svladale Grimm i Zarazuu. Uspješna je u parovima bila još jedna hrvatska juniorka. Adrijana Lekaj je s Ukrajinkom Luškovom pobijedila Makarovu i Samir sa 6-3, 6-4. (TS)

Roland Garros, juniorke 2. kolo:

Konjuh (1) - Loeb 7-5, 6-4

parovi, 1. kolo:

Konjuh / Zhao (3) - Grimm / Zarazua 7-6(4), 6-3

Lekaj / Luškova - Makarova / Samir 6-3, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider