Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrabar otpor

Čilić izgubio od Đokovića u 3. kolo Roland Garrosa

Marin Čilić izgubio je u 3. kolu Roland Garrosa od Novaka Đokovića po setovima 3:6, 2:6, 7:6, 4:6…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković i deveti put bio je bolji od Marina Čilića i ostavio ga bez pobjede. U trećem kolu Roland Garrosa slavio je u četiri seta sa 6-3, 6-2, 6-7, 6-4 za tri sata i 15 minuta igre.

Đoković je još jednom nadigrao Čilića koji mu je pomogao sa 64 neprisiljene pogreške i ovaj put nižim postotkom ubačaja prvog servisa nego što je to priželjkivao. I dok je u prva dva kola prvi servis odlično funkcionirao, u ovom susretu je bio tek na 50 posto što je bilo premalo za ovakvog protivnika.

Meč je počeo odlično i Čilić je rano došao do prednosti, međutim vrlo brzo je ušao u krizu i počeo griješiti te je Đoković nanizao pet gemova i uzeo prvi set sa 6-3.

S igrom iz drugog dijela prvog seta Marin je nastavio i u drugom setu u kojem je Đoković znalački iskoristio sve što mu se ponudilo. U tim trenucima činilo se da će Marin vrlo brzo završiti s nastupom, međutim uspio se probuditi u trećem setu.

U tom razdoblju igre mogao se odvojiti i prije tie-breaka, imao je nekoliko prilika za to uključujući i vodstvo 4-2, no Đoković se vraćao, ali u tie-breaku Čilić je bio dominantan te je sa 7-2 izborio četvrti set.

Tamo je bilo dosta problema, Đoković je imao break prednosti i u dva gema 0-40 za dvostruki break, ali Marin je sve to izvukao. Na kraju je uspio doći i do 4-4, ali je na servisu za ostanak u meču na meč lopti napravio dvostruku servis pogrešku i poklonio Đokoviću prolaz neposredno prije kiše koja je prouzročila prekid mečeva koji su u tijeku.

Novak Đoković u četvrtom kolu igrat će protiv boljeg iz susreta između Jo-Wilfrieda Tsonge i Jerzyja Janowicza. (TS)

 

Roland Garros, treće kolo:

 

Novak Đoković (Srbija, 2) - Marin Čilić (Hrvatska, 25) 6-3, 6-2, 6-7(2), 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider