Tenis
SPORTOVI
Tenis
Problematična ozljeda

Federer po prvi puta predao finalni ogled: Oprostite mi, ali nisam spreman

Roger Federer zbog ozljede nije zaigrao u finalu ATP World Tour Finalsa protiv Novaka Đokovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Organizatori ATP World Tour Finalsa potvrdili su da je Federer odustao od nastupa u finalu zbog ozljede leđa. Finalni ogled protiv Novaka Đokovića trebao se igrati u 19 sati po hrvatskom vremenu no s ovim vijestima je jasno će trofej pobjednika podignuti prvi igrač svijeta.

Federer se nije uspio oporaviti od polufinalnog meča protiv Stanislasa Wawrinke od večer ranije. Švicarac je nakon sat i 48 minuta slavio u tri seta, no očito da je tu pobjedu platio ozljedom leđa.

"Nisam spreman za meč, pokušao sam sve, antibiotike, kreme, zagrijavanje, ali ništa nije funkcioniralo. Ne mogu ovakav parirati Novaku. Nadam se da razumijete. Želio sam da izađem pred vas i ispričam vam se što nisam u mogućnosti da nastupim. Oprostite mi", rekao je Federer pred ispunjenom O2 Arenom.

Federer je trebao zaigrati u svom 124. ATP finalu. Dosada je, od 1221 susreta, predao samo dva (Đokoviću treći), no nikada dosada nije predao susret finala. Od 123 finala 82 je osvojio, a 41 gubio. No nikada nije predao.

Ostaje upitno hoće li se uspjeti oporaviti za finale Davis Cupa protiv Francuske, koji je na rasporedu idućeg vikenda. Mnogi nagađaju da je riječ o lakšoj ozljedi, te da nije želio riskirati težu upravo zbog spomenutog Davis Cupa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider