Tenis
SPORTOVI
Tenis
Suparnik dvostruko mlađi

Roger Federer na pragu je još jednog nevjerojatnog postignuća

Legendarni Švicarac igrat će protiv dvostrukog mlađeg Kanađanina.

Roger Federer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švicarski 37-godišnji tenisač Roger Federer i 19-godišnji Kanađanin Denis Shapovalov borit će se za mjesto u finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, nakon što su u četvrtfinalu nadigrali svoje suparnike, Južnoafrikanca Kevina Andersona i Amerikanca Francesa Tiafoea.

Federer je za pobjedu nad Andersonom 6-0, 6-4 trebao 85 minuta, dok je Shapovalov preokrenuo set zaostatka u pobjedi 6-7 (5), 6-4, 6-2 protiv Tiafoea, nakon dva sata i 15 minuta borbe.

50. finale na Masterima?

Shapovalov će se treći put pokušati probiti do prvog finala turnira Masters 1000 serije, nakon što je 2017. izgubio polufinale u Montrealu, a prošle godine u Madridu. Za Rogera Federera će ovo biti 66. polufinale na ovoj razini ATP turnira, u kojem će tražiti put prema 50. finalu na Mastersima.

Shapovalov će u petak konačno ostvariti svoj san i zaigrati protiv tenisača kojega je idolizirao maštajući o velikoj teniskoj karijeri.

U drugom polufinalu će branitelj naslov, Amerikanac John Isner, za suparnika imati 18-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, najmlađeg polufinalistu u povijesti Miami Opena.

U petak će biti odigrana i dva polufinalna dvoboja turnira muških parova, koji su u četvrtak odgođeni zbog kiše. Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig i Francuz Edouard Roger-Vasselin trebali bi u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu započeti meč protiv Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

ATP Miami - četvrtfinale:

Roger Federer (Švi/4) - Kevin Anderson (JAR/6) 6-0, 6-4

Denis Shapovalov (Kan/20) - Frances Tiafoe (SAD/28) 6-7 (5), 6-4, 6-2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider