Tenis
SPORTOVI
Tenis
Meč pun kontroverzi

Riješio i Nadala: Wawrinka osvojio Australian Open!

Stanislas Wawrinka pobjednik je prvog Grand Slam turnira sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wawrinka je u finalu Australian Opena pobijedio Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Zanimljivo, prije ovog meča Nadal je protiv Wawrinke ostvario 12-0 u karijeri, bez ijednog izgubljenog seta.

No, čudan je bio finale u Melbourneu, pogotovo od početka drugog seta. Tada je Nadal zatražio liječnički time-out zbog bolova u leđima i taj je trenutak promijenio kompletni finale. Nadal se definitivno slabije kretao na terenu od drugog seta pa nadalje. Dobro je izgledao jedino u trenucima kada nije morao trčati, dok je Wawrinka izgubio odličan ritam s kojim je ušao u finale.

Inače, u prvom je setu prvi do breaka došao Wawrinka, ali kada je trebao servirati za prvi set susreo se s 0:40. Nadal je u tom trenutku odigrao niz katastrofalnih reterna i set je otišao na stranu Švicarca. Potom je uslijedila Nadalova ozljeda i čudan nastavak finala u kojem se Wawrinka jako dugo, gotovo do samog kraja meča, tražio, dok je Nadal uzaludno pokušavao produljiti finale.

Kako god, Nadal je ostao bez drugog naslova u Melbourneu, dok je Wawrinka na jednom mjestu pobijedio dvojicu najboljih svjetskih tenisača i došao do uvjerljivo najvećeg uspjeha u karijeri.

Čak je 15 break-lopti u meču imao Wawrinka (pet je iskoristio), dok je Nadal napravio dva breaka (iz šest šansi).

 

Australian Open, finale:

Wawrinka (8) - Nadal (1) 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider