Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki rekord

Rafa za povijest: Nadalu naslov protiv ozlijeđenog Nishikorija

Španjolac Rafael Nadal, najbolji svjetski tenisač, pobjednik je ATP turnira iz Masters serije 1000 u Madridu. Do četvrtog naslova u Madridu stigao je nakon što mu je u finalu Kei Nishikori predao meč pri njegovom vodstvu 2:6, 6:4, 3:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanac je sjajno otvorio meč, ostavio Nadala bez šansi u prvom setu i većem dijelu drugog. Vodio je tako Nishikori 6:2, 4:2, kada je Nadal prvo vratio break, a onda do kraja ostavio suparnika bez gema.

Nishikori je osjetio jaku bol u donjem dijelu leđa sredinom drugog seta. Zatražio je liječnički time-out i nastavio igrati, ali imao je problema s kretanjem. S vremenom se problem samo pogoršao i bio je prisiljen predati.

Nadal je prethodno naslove u Madridu osvajao 2005. (Ljubičić), 2010. (Federer) i 2013. (Wawrinka). Bio mu je ovo treći ovosezonski naslov, 63. u karijeri i rekordni 27. na ATP turnirima iz Masters serije 1000.

Nishikori je ostao na pet osvojenih naslova iz osam finala u koliko ih je nastupio. Bio je ovo inače Nadalu i Nishikoriju sedmi međusobni ogled, a svih prethodnih šest također je otišlo na stranu Španjolca.

ATP Madrid, finale:

Nadal (1) - Nishikori (10) 2:6, 6:4, 3:0, predaja Nishikorija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider