Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon 17 pobjeda

Rafa Nadal teško nastradao: Četvrti najteži poraz na Grand Slam turnirima!

Tomas Berdych plasirao se u polufinale Australian Opena nakon uvjerljive pobjede nad Rafaelom Nadalom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češki tenisač Tomas Berdych glatko je slavio protiv Rafe Nadala sa 6:2, 6:0, 7:6 u četvrtfinalu i tako se drugu godinu zaredom plasirao u polufinale prvog Grand Slama sezone. Kraj puta za Nadala u Melbourneu bio je bolan, ali vidjelo se kako to nije Nadal iz najboljih dana.

Nadal je nakon ozljeda iz prošle godine i nedavne operacije slijepog crijeva imao novi problem. Teško se kretao što je Berdych znao iskoristiti. U prethodnih čak 17 susreta Čeh nije uspio svladati Španjolca, ali i tom dugačkom nizu sada je došao kraj.

Tomaš Berdych i njegov trener Dani Vallverdu pripremili su savršenu taktiku, a Čeh ju je do perfekcije proveo u 133 minute dvoboja u kojem je slavio sa 6-2, 6-0, 7-6 (5).

"Osjećaj je odličan. Sjajno je što smo napravili dobar plan, sve je bilo kako smo zamislili. Uspio sam izvesti sve što sam želio. No, sve dok nisam osvojio i zadnji poen nisam se mogao opustiti. No, ne mogu dugo uživati u ovom osjećaju. Možda do sutra ujutro, a onda se moram pripremiti za sljedećeg suparnika. Još me čeka dug put na ovom turniru", rekao je Berdych nakon velike pobjede i sjajne igre.

Kako i rezultat pokazuje, Nadal je uspio tek u trećem setu ravnopravnije se suprotstaviti raspoloženom Berdychu.

"Jedino sam u tom setu igrao na pravi način. Bilo je očito da prije toga nisam igrao dobro, bio sam bez sampouzdanja, bez pravog naboja, igrao prekratke lopte. Ne možete očekivati da ćete s takvom igrom, pomažući suparniku, pobjeđivati u četvrtfinalu Grand Slam turnira", rekao je osvajač 14 Grand Slam naslova, pobjednik Australian Opena 2009. i još dvaput finalist u Melbourne Parku (2012. i 2014.).

Bio je to četvrti najteži poraz Nadala uopće na Grand Slam turnirima. Osvojio je samo osam gemova, manje uzeo tek protiv Del Potra (6) te Tsonge i Murrayja (7).

Berdych je pak postao tek drugi igrač na Touru, nakon Francuza Tsonge, koji je slavio protiv posljednjih godina najbolje četvorice – Đokovića, Federera, Nadala i Murrayja.

Tko će mu biti protivnik u polufinalu odlučit će Andy Murary i domaći heroj Nick Kyrgios.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - četvrtfinale:

Tomaš Berdych (ČEŠ/7) bat Rafael Nadal (ŠPA/3) 6-2, 6-0, 7-6 (5)

AUSTRALIAN OPEN, tenisačice - četvrtfinale:

Ekaterina Makarova (RUS/10) - Simona Halep (RUM/3) 6-4, 6-0

Maria Sharapova (RUS/2) - Eugenie Bouchard (KAN/7) 6-3, 6-2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider