Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokret Škota

Queen's ima novog kralja: Murray prejak za Čilića!

Marin Čilić nije uspio obraniti naslov pobjednika u Queen's Clubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji je od najboljeg hrvatskog tenisača bio Škot Andy Murray, koji je slavio s 2:1 u setovima. Bilo je 5:7, 7:5, 6:3.

U jubilarnom 10. meču protiv Škota Murrayja Čilić nije uspio doći do svoje 10. titule u karijeri. Murray je i po šesti put zaredom (ne računajući Čilićevu predaju 2011. godine) slavio protiv našeg predstavnika, no ovoga puta možda i teže nego ikada prije.

Čilić je izgledao sjajno gotovo puna dva seta, no tada mu se dogodio trenutak slabosti pri servisu za odlazak u tie-break drugog seta, koji je pokrenuo Murrayja. Čilić je nakon gubitka drugog seta odigrao slabo svoj drugi servis-gem u trećem setu i to ga je u konačnici koštalo poraza. Mogao je Murray slaviti i uvjerljivije, ali je Čilić odlično spasio još četiri break-lopte do kraja susreta.

Iako je izgubio finale i nešto bodova iz prošle sezone, Čilić nikako ne smije biti nezadovoljan svojom izvedbom, jer je Murray bio na vrhunskoj razini. On je uostalom Olimpijski pobjednik i viceprvak Wimbledona iz prošle godine na travnatoj podlozi.

Spomenimo i da je ovo bila deveta pobjeda Murrayja protiv našeg tenisača i čak 27. naslov u njegovoj karijeri, te treći ove sezone. Čilić je porazom ostao na jednom naslovu.

 

ATP London, finale:

Murray (1) - Čilić (5) 5:7, 7:5, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider