Tenis
SPORTOVI
Tenis
Karlović i Dodig bili su blizu

Prvi put bez Hrvata u četvrtfinalu Zagreb Indoorsa

Prvi put u desetogodišnjoj povijesti PBZ Zagreb Indoorsa nijedan se hrvatski tenisač nije probio do četvrtfinala nakon što je u četvrtak Španjolac Marcel Granollers sa 7-6 (8), 4-6, 6-3 svladao Ivana Dodiga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to iscrpljujuća taktička bitka, baš kako je Ivan Dodig i najavio, u kojoj se ključnim pokazao rasplet prvog seta. Dodig je u toj dionici propustio pet set-lopti - jednu pri vodstvu 5-4, dvije kod 6-5 te još dvije u tie-breaku.

"Igrao sam u prvom setu onako kako sam želio. Nažalost, nisam iskoristio prilike koje sam imao. Nakon prvog seta sam fizički pao, jer mi je prvi set odnio previše energije. Promašio sam previše voleja, koji je moj najjači udarac, a posebno važan je bio onaj na set-loptu. To je bilo ključno i poremetilo me", priznao je Dodig, iako je bilo potpuno jasno da se neće predati.

Breakom u drugom setu nagovijestio je mogućnost povratka. Ipak, nije izdržao. Granollers je svih dva sata i 27 minuta meča držao jednu te istu razinu igre, bez oscilacija, za što je bio nagrađen u osmom gemu odlučujućeg seta kad je prvi i jedini put slomio Dodigov servis. U sljedećem gemu Španjolac je došao do meč-lopte i mogao početi slaviti kad je Ivanov volej završio u mreži. Bio je to njihov drugi dvoboj u Domu sportova, a Granollers je Dodigu uzvratio za uvjerljiv poraz 2011., godine u kojoj je Ivan trijumfalno završio svoj put do jedinog pojedinačnog naslova u karijeri.

"Prvi set je bio težak i bilo je važno što sam ga osvojio, ali vodili smo tešku borbu do posljednjeg poena. Sjećam se kako me lako pobijedio kad smo prvi put igrali u Zagrebu. No, to je bilo prije četiri godine i drago mi je da sam danas odigrao puno bolje", rekao je Granollers i gotovo se počeo ispričavati što je izbacio posljednjeg domaćeg predstavnika.

"To mi je posao. Znam da će publika biti tužna što nema nijednog Hrvata u četvrtfinalu, ali ovdje su mnogi hrvatski igrači osvajali naslove pa zbog toga mogu biti sretni."

I tako se ipak dogodilo da po prvi put u povijesti zagrebačkog ATP turnira u petak nijedan hrvatski tenisač neće biti u akciji u pojedinačnoj konkurenciji, a Karlović i Dodig su bili tako blizu. Ivo je poražen, a da nije izgubio servis, čak je propustio i meč-loptu. Ivan nije došao toliko blizu, ali je ostao dojam da je svoju priliku propustio u prvom setu. Zagreb će imati novo lice u finalu, a hoće li dobiti i novog pobjednika, odgovor znaju Marcos Baghdatis i Mihail Južnij, koji će u petak u međusobnom dvoboju odlučiti koji će od njih dvojice nastaviti put prema mogućem drugom trijumfu u Domu sportova.

PBZ Zagreb Indoors, pojedinačno - 2. kolo:

Marcel Granollers (Špa/8) - IVAN DODIG (HRV) 7-6 (8), 4-6, 6-3

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/3) - Damir Džumhur (BiH) 6-1, 6-1

Viktor Troicki (Srb/7) - Go Soeda (Jap) 6-3, 6-1

Andreas Seppi (Ita/5) - James Ward (VB) 7-5, 6-7 (4), 6-3

Ričardas Berankis (Lit) - Gilles Muller (Luk/4) 3-6, 7-6 (5), 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider