Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nema bolje...

VIDEO Drama, nevjerica, ovacije: Ovo su bili najluđi teniski obračuni u 2014.!

Sjajna teniska godina je iza nas, a nova nam dolazi za svega nekoliko dana. Stoga, bacimo pogled na pet najboljih ATP mečeva koji su obilježili 2014. godinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krenut ćemo od 5. mjesta koje sasvim zasluženo pripada bugarskom tenisaču Grigoru Dimitrovu i Škotu Andyju Murrayju. Njih su se dvojica sučelili u polufinalu Acapulca, a Bugarin je u konačnici slavio s 4-6, 7-6(5), 7-6(3).

Teren su napustili nakon malo manje od tri sata igre i u pola tri ujutro! Tijekom susreta odigrano je nekoliko sjajnih poena, koji na kraju ove godine kandidiraju i za najbolje poteze sezone.

Dimitrov je dan kasnije osvojio svoj drugi ATP naslov u karijeri, nakon što je u još jednom tie-breaku trećeg seta porazio Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Grigor Dimitrov - Andy Murray (Acapulco, polufinale)

Četvrti najbolji meč godine odigrali su Srbin Novak Đoković, aktualni broj 1, i francuski šouman Gaël Monfils u 2. kolu ATP Mastersa u Torontu. Đoković je nakon dva sata i 41 minutu slavio sa 6-2, 6-7(4), 7-6(2).

Iz ovog susreta također ima nekoliko poteza i poena koji su obilježili ovu sezonu, a jedan od njih izveo je Monfils kod rezultata 3-3 u drugom setu, kada je Đokovićev volej s mreže u skoku kroz noge i potom dobio taj poen.

Đoković je na kraju prošao dalje, ali je već u idućem kolu zaustavljen od Jo-Wilfrieda Tsonge.

Novak Đoković - Gaël Monfils (Toronto, 2. kolo)

Na broju tri ljestvice GOL.hr-a našli su se se Rafael Nadal i Pablo Andujar, dvojica Španjolaca koji su u Rio de Janeiru odigrali polufinalni susret za pamćenje. Nakon dva sata i 46 minuta igre Nadal je slavio s 2-6, 6-3, 7-6(10), a pritom je spasio dvije meč-lopte. 

Rafael Nadal - Pablo Andujar (Rio de Janeiro, polufinale) 

Drugi najbolji meč sezone odigrali su Japanac Kei Nishikori i David Ferrer u polufinalu ATP Mastersa u Madridu. Nishikori je slavio sa 7-6(5), 5-7, 6-3 nakon malo manje od tri sata, što je u konačnici platio i manjom ozljedom leđa zbog koje je morao predati finalni susret Nadalu u trećem setu, nakon što ga je uvjerljivo nadigrao u prvom.

Nishikori je u meču protiv Ferrera iskoristio tek devetu meč-loptu, u posljednjem gemu susreta koji je trajao čak 17 minuta!

Kei Nishikori - David Ferrer (Madrid, polufinale)

Najbolji susret sezone odigrali su Roger Federer i Stanislas Wawrinka u polufinalu ATP World Tour Finalsa u Londonu, gdje je Federer slavio s 4-6, 7-5, 7-6(6). Iako je to bio polufinale, bio je to posljednji susret na ATP Touru u 2014. godini, jer je Federer zbog ozljede morao predati finalni dvoboj Novaku Đokoviću.

Nakon gubitka prvog seta, Federer je uspio nekako izvući drugi u samoj završnici, da bi odličnom igrom Wawrinka napravio break odmah na početku trećeg. Federer je imao niz prilika da vrati break, ali mu je to pošlo za reketom tek u posljednji trenutak, kada je Wawrinka servirao za meč kod 5-4.

Genijalac iz Basela je spasio tri meč-lopte u tom gemu, a potom još jednu priliku u tie-breaku, prije nego li je stop-volejem okončao pitanje pobjednika.

Bio je to definitivno jedan od najboljih mečeva u 2014. godini, te jedan od najboljih unazad nekoliko godina.

Roger Federer - Stanislas Wawrinka (ATP WTF London, polufinale)

 

Treba naglasiti da nije bilo lako izdvojiti pet najboljih mečeva sezone, jer je ista bila prepuna sjajnih mečeva i to ne samo na ATP Touru. Nabrojat ćemo još nekoliko mečeva koji su bili u konkurenciji, no na kraju su 'izvisili'.
 
Rafael Nadal - Andy Murray (Rim, četvrtfinale)
Philipp Kohlschreiber - Dustin Brown (Halle, četvrtfinale)
Andy Murray - Tommy Robredo (Shenzhen finale, Valencia finale)
Roger Federer - Leonardo Mayer (Šangaj, 2. kolo)
Stanislas Wawrinka - Novak Đoković (Australian Open, četvrtfinale)
....

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider