Tenis
SPORTOVI
Tenis
Loše vijesti

Pripreme Davis Cup reprezentacije počele Veićevom ozljedom

Hrvatska Davis Cup reprezentacija započela je u torinskoj dvorani Palavela s pripremama za predstojeći susret 1. kola Svjetske skupine protiv Italije, no već prvi trening donio je loše vijesti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trčeći za jednom skraćenom loptom, i to na samom kraju treninga, Antonio Veić uganuo je gležanj i kako sada stvari stoje neće biti u mogućnosti zaigrati protiv Italije.

''Antonio je doživio klasično uganuće gležnja. Odmah potom smo ga tretirali fizikalnom terapijom za takve slučajeve, ultrazvučnom energijom, laserom i ledom, te nizom medikamentoznih sredstava. Potom smo na pretragama u bolnici napravili ultrazvuk, a još ćemo i na rendgen, kako bismo vidjeli kakvo je stanje s petnom kosti gdje se pripaja ligament. Sumnjamo na djelomičnu rupturu ligamenta, što, knjiški rečeno, ukazuje na to da tri tjedna neće biti za trening i natjecanja'', rekao je dugogodišnji liječnik hrvatske Davis Cup reprezentacije Srđan Matijašević.

Izbornik Željko Krajan tako sada ima na raspolaganju samo trojicu igrača, koji su se na prvim treninzima pokušali prilagoditi na uvjete drugačije onima na koje su bili naviknuti posljednjih tjedana. Naime, u Torinu će se igrati na zemljanoj podlozi , a Marin Čilić, Ivan Dodig i Mate Pavić su došli s turnira koji su se igrali na betonu.

''Svaki trening na zemlji puno znači u ovakvoj situaciji. Zato smo i došli već u nedjelju, kako bismo imali taj dodatni trening'', rekao je Krajan.

''Igralište je tvrđe od očekivanog, čini se da nema rupa i dojmovi su vrlo dobri. Nije lako napraviti dobro zemljano igralište na ovakvoj podlozi, ali ovo što smo do sada isprobali je vrlo dobro. Danas, u ponedjeljak, već je za nijansu sporiji, bit će vjerojatno iz dana u dan sve sporiji, ali ukupno gledajući nemamo pritužbe i uvjeti su dobri.''

Gledajući trening sa strane dalo se vidjeti da je odskok lopte vrlo visok, što se također nije očekivalo.

''U nedjelju je igralište bilo ekstremno suho s visokim odskokom, ali već u ponedjeljak je bilo vlažnije i sporije. Rekoh, očekujemo trend usporavanja kako će se susret više približavati'', kazao je Krajan

Je li teže prilagoditi se s betona na zemlju ili obrnuto?

''U mom slučaju to je s betona na zemlju. Ipak je zemljani tenis specifičniji, tu nema improvizacije, moraš doći s nogama do lopte i kretati se bolje. Teže je izgraditi poen i takav tenis je zahtjevniji'', zaključio je Krajan. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider