Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon 39 godina

Poznate sve polufinalistice Wimbledona: Velika Britanija slavi!

Poznate su sve četiri polufinalistice trećeg Grand Slama sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovačka tenisačica Magdalena Ribarikova kao posljednja je izborila plasman u polufinale Wimbledona nakon što je u četvrtfinalnom ogledu pobijedila Amerikanku CoCo Vandeweghe 6-3, 6-3.

Za 28-godišnju Slovakinju ovo je prvi plasman u polufinale nekog od četiri Grand Slam turnira sezone. U dosadašnjih devet nastupa u Wimbledonu čak osam puta je ispala u prvom kolu, a 2015. je stigla do trećeg kola.

Ribarikova će u polufinalu igrati protiv Španjolke Garbine Muguruza koja je u četvrtfinalu pobijedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 6-3, 6-4.

Muguruzi je ovo peti wimbledonski nastup i drugo polufinale nakon 2015. godine, kad je stigla do finala u kojem ju je pobijedila Amerikanka Serena Williams.

Konta prva Britanka u polufinalu nakon 39 godina

U drugom polufinalu igrat će Britanka Johanna Konta i Amerikanka Venus Williams.

Konta je izborila plasman u polufinale nakon što je u susretu četvrtfinala pobijedila Rumunjku Simonu Halep 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Konta je tako postala prva britanska tenisačica u polufinalu Wimbledona nakon 39 godina. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Virginia Wade 1978. godine.

Konta će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Venus Williams koja je svladala pobjednicu Roland Garrosa, 20-godišnju latvijsku tenisačicu Jelenu Ostapenko sa 6-3, 7-5 te se po deseti put u karijeri plasirala u polufinale Wimbledona.

 

REZULTATI:

Magdalena Ribarikova (Slk) - CoCo Vandeweghe (SAD/N.4) 6-3, 6-3
Johanna Konta (VB/N.6) - Simona Halep (Rum/N.2) 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4
Venus Williams (SAD/N.10) - Jelena Ostapenko (Lat/N.13) 6-3, 7-5
Garbine Muguruza (Špa/N.14) - Svetlana Kuznjecova (Rus/N.7) 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider