Tenis
SPORTOVI
Tenis
Strašan uspjeh

Pomogli im Bryani: Dodig i Melo u polufinalu ATP Finalsa!

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo igrat će u polufinalu igre parova na ATP World Tour Finalsu koji se održava u Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodig i Melo ranije u četvrtak su u svom premijernom nastupu na završnom turniru osam najboljih svjetskih kombinacija upisali i drugu pobjedu u A skupini, svladavši poljsku kombinaciju Marcin Matkowski/Mariusz Fyrstenberg sa 6:3, 3:6, 10:2 nakon jednog sata i 9 minuta igre.

Za plasman u polufinale postali su Hrvat i Brazilac sigurni nakon što su u večernjem meču u toj skupini najbolji tenisači svijeta, američki blizanci Bob i Mike Bryan, svladali Pakistanca Aisam-ul-Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera 7:6(3), 1:6, 14:12 nakon jednog sata i 39 minuta igre. Braća Bryan, trostruki pobjednici ovog turnira, imali su u tie-breaku trećeg seta vodstvo 6:2, ali su svejedno za prvu pobjedu na turniru morali spasiti i jednu meč-loptu pri zaostatku 12:11.

Dodig i Melo su u prvom meču na svom debitantskom nastupu na ovom turniru pobijedili upravo Boba i Mikea Bryana, a novom pobjedom protiv poljskih tenisača, koji su igrali u finalu ovog turnira prije dvije godine, osigurali su nakon pobjede braće Bryan u večernjem meču polufinale.

"Bilo je opet sjajno danas. Još jednom smo dobili izjednačeni meč. Svaki meč na ovome turniru je otvoren. Imali smo više sreće u trećem setu i osvojili smo ga. Krasno je igrati na ovome turniru. Gledatelji vam plješću nakon svakog poena, cijene dobar tenis. To nam pomaže da još više uživamo u našim mečevima", izjavio je Ivan Dodig i prije nego je saznao da će zajedno sa svojim partnerom Marcelom Melom igrati sigurno u polufinalu.

 

ATP World Tour Finals, parovi, 2. kolo skupine A:

Dodig/Melo (3) – Fyrstenberg/Matkowski (8) 6:3, 3:6, 10:2

Bryan/Bryan (1) – Qureshi/Rojer (5) 7:6(3), 1:6, 14:12

Redoslijed: 1. Dodig/Melo 2-0 (4-2), 2. Fyrstenberg/Matkowski 1-1 (3-2), 3. Bryan/Bryan 1-1 (3-3), 4. Qureshi/Rojer 0-2 (1-4)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider