Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dominacija Amerikanaca

Počelo je Svjetsko pojedinačno tenisko prvenstvo super-seniora u umaškom Stella Marisu

Svečanom dodjelom nagrada na centralnom stadionu Stella Marisa u subotu je u Umagu završio timski dio natjecanja superseniora, a ujedno i započelo svjetsko pojedinačno prvenstvo u tenisu za veterane starije od 65 godina.

Svjetsko momčadsko prvenstvo za super-seniore (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Svjetsko momčadsko prvenstvo u tenisu za super-seniore završeno je u svih četiri muških i četiri ženskih kategorija finalnim mečevima koji su nedjelju odigrani na terenima grada Umaga. 

Ekipe SAD-a koje su gotovo u svim muškim i ženskim dobnim kategorijama dominirale i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu super-seniora održanog u Umagu, uspjehe su nastavile nizati ove godine, te su se na postoljima našli u čak sedam od devet kategorija. 

Svečanom dodjelom nagrada na centralnom stadionu Stella Marisa u subotu je u Umagu ujedno i započelo 38th ITF Super-Seniors World Individual Championship. Više od 500 igračica i igrača nastupit će u 5 muških dobnih kategorija i 5 ženskih kategorija.

Ceremoniju otvaranja individualnog svjetskog prvenstva uveličali su visoki predstavnici ITF-a koji su se prilikom otvaranja obratili svim okupljenima, izjavivši:

"Hrvatska teniska tradicija poznata je i značajna u svijetu. Svjetska teniska federacija ju je kao takvu priznala, a organizaciju najvećeg seniorskog događanja povjerila je Hrvatskom teniskom savezu veterana. Iznimno velik broj sudionika i besprijekorna organizacija momčadskog djela prvenstva zalog su za odlično pojedinačno natjecanje koje danas počinje u Umagu. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo super-seniora bit će na čast Svjetske teniske federacije. Zahvaljujemo organizatorima, koji su u ovako kratkom vremenu organizirali ovakav veliki i značajni događaj i osigurali da sve protekne u najboljem redu."

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana i direktor turnira, Petar Mirić ovom je prilikom izjavio:

"Zahvalni smo ITF-u na ukazanom povjerenju, a domaćinima-partnerima gradu Umagu, Brtonigli, TZ Umag i društvu Plava Laguna, na susretljivosti, kooperativnosti i ukazanoj pomoći u sufinanciranju ovog projekta. Pozivam sve ljubitelje tenisa u Umag na uživanje u najboljem što svjetski super-seniorski tenis može ponuditi."

Prijenos uživo možete pratiti na www.htsv.hr/live-stream i sve informacije i dnevnu foto galeriju na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/ITFWC/.

U ukupno 2 tjedna održavanja na 49 teniskih terena svoje će snage odmjeriti čak 1230 sudionika. U momčadskom djelu nastupilo je 138 reprezentacija iz 29 zemalja svijeta sa šest kontinenata.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider