Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo majstore

POBJEDA karijere: ČILIĆ razbio Federera i ušao u finale US Opena!

Trenutno najbolji hrvatski tenisač na impresivan je način pobijedio najboljeg svjetskog tenisača svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je pobijedio Rogera Federera sa 6:3, 6:4, 6:4 i u ponedjeljak (od 23:00) će protiv Japanca Keija Nishikorija igrati svoje prvo Grand Slam finale!

Nemoćni Federer: Čilić je bio nezaustavljiv. Nisam mu uspio ući u glavu!

Ivanišević ponosan na Čilića: Završio je meč kao nekoć njegov trener!

FOTO Čilić nakon razbijanja Federera: Najbolji meč u mojoj karijeri!

U šestom meču protiv Federera Čilić je stigao do prve pobjede koja mu je odmah donijela i najbolji rezultat u dosadašnjem dijelu karijere.

Prekid koji je po završetku meča Nishikori - Đoković zbog kiše potrajao više od sat vremena nije nimalo poremetio Marinovu koncentraciju. Sjajno je otvorio, u trećem gemu stigao do prvog breaka i to hladnokrvno pretvorio u vodstvo u setovima.

Drugi set počeo je kao iz bajke - već u prvom gemu Čilić oduzima servis Federeru i tu je prednost odličnom igrom i sjajnim servisima zadržao do kraja seta koji je potrajao 10 minuta duže nego prvi (38:28).

Najveći uspjeh pojedinačnog tenisa nakon Gorana

Takav zaostatak u setovima Federer je u četvrtfinalu nadoknadio protiv Monfilsa, ali Marin je ove subote bio nepobjediv, pogađao je nevjerojatne stvari i, što je možda i najvažnije, bio je kudikamo smireniji od frustriranog Švicarca.

Svoju mentalnu snagu Čilić je pokazao nakon što je Federer poveo s 2:0 u trećem setu. Odmah u idućem setu vraća servis, a potom i zadržava svoj za poravnanje. Federer zatim osvaja svoj servis-gem, ali onda tri gema zaredom uzima Marin i dolazi u predvorje raja. Prepun samopouzdanja u svoj servis, Čilić je praktički pustio Federeru da smanji na 5:4 prije nego li je predahnuo tijekom pauze.

Kad je izašao na teren sprašio je tri sata u servis-gemu i postao prvi Hrvat u finalu US Opena te prvi Hrvat poslije Gorana Ivaniševića (Wimbledon 1992., 1994., 1998., 2001.) koji se plasirao u finale nekog Grand Slam turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider