Tenis
SPORTOVI
Tenis
odličan tjedan

Martić zaustavljena u polufinalu, ostali hrvatski predstavnici briljirali

Petra Martić zaustavljena je u polufinalu, ali zato su ostali hrvatski predstavnici diljem svijeta bilježili pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Rio de Janeiru, nakon što je bolja od nje u subotnjem polufinalu bila talijanska veteranka, pobjednice Roland Garrosa iz 2010. godine Francesca Schiavone sa 6-3, 6-3 u susretu koji je trajao sat i 11 minuta.

Martić se tako nije uspjela revanširati Schiavone za poraz iz Marrakecha 2013. godine u njihovom jedinom dosadašnjem susretu, a također je ostala na samo jednom nastupu u finalu nekog WTA turnira, koji je igrala prije četiri godine u Kuala Lumpuru.

No, ovaj je tjedan bio vrlo uspješan za Martić koja je zaigrala u polufinalu po prvi put nakon Kopenhagena u travnju 2012.

Martić je u prvom setu povela sa 3-2, no potom je izgubila sedam gemova zaredom i Schiavone je stigla nadomak pobjede (6-3, 3-0). Naša je igračica uspjela spojiti tri gema zaredom i izjednačiti na 3-3 u drugom setu, ali je zatim istu seriju ostvarila Schiavone i zaključila dvoboj.

Na drugom kraju svijeta druge dvije hrvatske tenisačice Donna Vekić i Ana Konjuh kroz dva kola kvalifikacija probile su se do glavnog ždrijeba WTA Premier turnira u Dohi, nagradnog fonda 2.517.250 dolara.

Vekić je u prvom kvalifikacijskom kolu sa 7-5, 4-6, 7-5 nadigrala Kineskinju Kai-Lin Zhang (WTA - 145.), a do glavnog ždrijeba stigla pobjedom 6-1, 2-6, 6-4 nad Čehinjom Andreom Hlavačkovom (WTA - 173.). Ana Konjuh je u prvom kolu svladala Ukrajinku Olgu Savčuk (WTA - 188.) sa 6-2, 6-3, a potom bila bolja od Čehinje Katerine Siniakove (WTA - 109.) s 3-6, 7-5, 6-4.

U 1. kolu glavnog turnira bolje je sreće sa ždrijebom bila Vekić koja će igrati protiv Omanke Fatme Al-Nabhani (WTA - 379.) koja je u turnir ušla s pozivnicom organizatora. Pobijedi li omansku tenisačicu Vekić će u 2. kolu igrati protiv 8. nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro.

Anu Konjuh u 1. kolu čeka dvoboj protiv 13. nositeljice, Dankinje Caroline Wozniacki. U prethodna dva dvoboja, 2014. u Wimbledonu i 2015. u Tokiju, Wozniacki je slavila pobjede u dva seta.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 36.) igrat će protiv Čeha Jirija Veselog (ATP - 52.) u 1. kolu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje se prošle godine kao 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija probio do polufinala pobijedivši u četvrtfinalu Britanca Andyja Murrayja.

Glavni turnir započinje u ponedjeljak, a Ćoriću se kroz kvalifikacije još mogu pridružiti suigrači iz Davis Cup reprezenatcije Ivan Dodig i Franko Škugor.

Dodig (ATP - 80.) je u prvom kolu kvalifikacija u subotu sa 7-5, 6-2 nadigrao Talijana Roberta Marcoru (ATP - 263.), dok je Škugor (ATP - 191.) iznenađujuće lako sa 6-3, 6-4 pobijedio Britanca Jamieja Warda (ATP - 163.). U nedjelju (9 sati) će za proboj u glavni turnir Škugor igrati protiv Britanca Kylea Edmunda (ATP - 84.), a Dodig protiv Talijana Thomasa Fabbiana (ATP - 142.).

Prvi nositelj turnira u Dubaiju je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a drugi Švicarac Stanislas Wawrinka. Zbog ozljede koljena od nastupa je morao odustati Roger Federer koji je trebao braniti prošlogodišnji naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider