Tenis
SPORTOVI
Tenis
Opet bolja od Rumunjke

Petra Martić ušla u glavni ždrijeb Katowica

Pobijedivši u ponedjeljak Rumunjku Anu Bogdan sa 6-4, 7-6 (5) hrvatska tenisačica Petra Martić probila se u glavni ždrijeb dvoranskog WTA turnira u poljskim Katowicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na putu kroz kvalifikacije Petra Martić je u prvom kolu pobijedila Talijanku Albertu Brianti (1-6, 6-4, 6-1), a u drugom bila bolja od Nizozemke Richel Hogenkamp (6-4, 6-7, 7-5).

U posljednjem kvalifikacijskom kolu hrvatska tenisačica je u oba seta nadoknadila break zaostatka. U prvom setu je od 2-4 nanizala četiri gema, baš kao i od 2-5 u drugom, kad je kod 6-5 propustila servis za pobjedu. No, pogrešku je popravila u tie-breaku i po drugi put ove godine svladala Rumunjku Bogdan od koje je bolja bila i u kvalifikacijama Australian Opena.

Martić je upravo u Melbourneu odigrala jedini meč u glavnom ždrijebu WTA turnira u ovoj sezoni, kad je s 4-6, 1-6 poražena od Marije Šarapove. Suparnicu u 1. kolu glavnog turnira u Katowicama saznat će po završetku svih kvalifikacijskih dvoboja, a moguće protivnice su Čehinja Klara Koukalova, Njemica Anne-Lena Friedsam, Estonka Kaia Kanepi i Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider