Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velika razlika u renkingu

Petra Martić nakon pet godina u drugom kolu Roland Garrosa!

Gotovo 200 mjesta slabije rangirana, 26-godišnjakinja iz Duća odigrala je odličan meč protiv Ukrajinke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 290.), koja je iz kvalifikacija stigla do glavnog ždrijeba Roland Garrosa, probila se u utorak u drugo kolo drugog Grand Slam turnira u ovoj sezoni pobijedivši Ukrajinku Katerynu Bondarenko (WTA - 92.) sa 6-2, 7-5 za 72 minute igre.

Ovo je prva pariška pobjeda 26-godišnje tenisačice iz Duća nakon 2012. godine, kad je upravo u Roland Garrosu ostvarila svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima probivši se do osmine finala. Nakon toga je zaredala s tri poraza u prvom kolu, a 2016. godine zapela je u kvalifikacijama.

Iako ju od iskusne Ukrajinke dijeli gotovo 200 mjesta na WTA ljestvici, Martić je odlično krenula u meč i s dva 'breaka' lakoćom osvojila prvi set. U drugom je Bondarenko dvaput imala 'break' prednosti (3-1, 4-2), ali je u oba slučaja Martić odmah vraćala izgubljene servise. Kod 5-5 je naša tenisačica iskoristila drugu priliku za 'break' u tom gemu te vrlo autoritativno, bez izgubljenog poena odservirala za pobjedu i prolaz u 2. kolo, što joj je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima još od Wimbledona 2013., kad je stigla do trećeg kola.

Martić je protiv Bondarenko zabila sedam aseva, imala odličnih 72 posto pogođenih prvih servisa, ali i vrlo dobru iskorištenost na drugom (56 posto), za razliku od svoje suparnice (33 posto). Od deset prilika za 'break' Martić je iskoristila pet, a Bondarenko dvije od četiri.

Sljedeće Petrina suparnica bit će 13. tenisačica svijeta Amerikanka Madison Keys koja je u 1. kolu bila bolja od Australke Ashley Barthy sa 6-3, 6-2. Martić i Keys se do sada nikada nisu susretale, a Amerikanka u Parizu brani prošlogodišnju osminu finala, što joj je i najbolji rezultat na jedinom zemljanom Grand Slam turniru.

RG, tenisačice - 1. kolo:

Jelina Svitolina (Ukr/5) - Jaroslava Švedova (Kaz) 6-4, 6-3

Cvetana Pironkova (Bug) - Mona Barthel (Njem) 6-0, 6-4

PETRA MARTIĆ (HRV) - Kateryna Bondarenko (Ukr) 6-2, 7-5

Madison Keys (SAD/12) - Ashley Barthy (Aus) 6-3, 6-2

Sorana Cirstea (Rum) - Shuai Peng (Kina) 6-3, 6-1

Carla Suarez Navarro (Špa/21) - Maria Sakkari (Grč) 6-4, 6-2

Su-Wei Hsieh (Tjv) - Johanna Konta (VB/7) 1-6, 7-6 (2), 6-4

Taylor Townsend (SAD) - Miyu Kato (Jap) 6-4, 6-0

Alize Cornet (Fra) - Timea Babos (Mađ) 6-2, 6-7 (5), 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider