Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudesan turnir

Pennetta osvojila US Open i oprašta se od tenisa: Nisam mogla ni zamisliti bolji kraj

Talijanska tenisačica Flavia Pennetta osvojila je Grand slam turnir US Open pobijedivši u finalu sunarodnjakinju Robertu Vinci s 7-6 (4), 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pennetta je u svojoj 33. godini stigla do najvećeg uspjeha karijere, dok je godinu dana mlađa Vinci ostala bez trofeja iako je u polufinalu senzacionalno pobijedila prvu igračicu svijeta Serenu Williams, spriječivši je da nakon 1988. postane prva žena koja je u jednoj sezoni osvojila sva četiri najveća turnira.

"Prije nego što sam počela ovaj turnir, prije mjesec dana, donijela sam veliku odluku u svom životu. Ovo je način na koji se želim oprostiti od tenisa", izjavila je Pennetta obraćajući se publici na svečanosti dodjele trofeja.

Pennetta je u finalu, za sat i 36 minuta igre, pobijedila sunarodnjakinju Robertu Vinci, a postala je i prva Talijanka s pojedinačnim naslovom na US Openu.

"Ovo je bio moj zadnji meč na US Openu i nisam mogla ni zamisliti bolji kraj", kazala je.

Finalu US Opena u kojem su igrale dvije talijanske igračice bio je nazočan i talijanski premijer Matteo Renzi, koji je zbog tog finala otakazao sve zakazane obveze i doputovao u New York.

I Vinci (32) i Pennetta (33) su u New Yorku po prvi put u karijeri izborile plasman u finale nekog Grand Slam turnira. Vinci je u polufinalu šokirala svijet svladavši braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta, Amerikanku Serenu Williams sa 2-6, 6-4, 6-4 spriječivši ju tako da osvoji kalendarski "grand slam", dok je Pennetta sa 6-1, 6-3 bila bolja od druge igračice svijeta, Rumunjke Simone Halep.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider