Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokret Kanađanina

Ostali bez predstavnika na Indian Wellsu: Čilić propustio svladati Raonica

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti 4. kolo ATP turnira iz Masters serije 1000, koji se ovog tjedna igra u američkom Indian Wellsu. Bolji je s 3-6, 6-4, 6-3 bio Kanađanin Milos Raonic...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sat i 57 minuta igre Kanađanin crnogorskih korijena iskoristio je neopreznost, ali i neiskorištenost break-lopti našeg tenisača u drugom setu, te izborio nastup u osmini finala. Čilić je osvojio prvi set rezultatom 6-3, breaknuvši Raonica kod vodstva 3-2, a potom je u prvom servis-gemu drugog seta Kanađanina imao 15-40. Nakon što je do kraja gema ostao bez osvojenog poena, njegova igra postajala je sve više i više nesigurna.

Raonic je "smrtonosni udarac" (praktički) napravio u 10. gemu drugog seta, kada je došao do prve break-lopte, ujedno i set-lopte, koju je i iskoristio.

Čilić se nije uspio sabrati u svom prvom servis gemu trećeg seta, te je ispustio još jednom svoj početni udarac, kojim je Kanađanin stigao do ključne prednosti koju do kraja meča nije ispuštao.

Čilić je u tom posljednjem setu imao svega 31 posto ubačaja prvog servisa, te pritom nije osvojio nijedan poen nakon prvog servisa svog suparnika (15-15). Spomenute dvije break-lopte Raonica bile su ujedno i jedine koje je izborio u meču!

Recimo i da je ovo bio drugi međusobni susret ove dvojice igrača, kojim je Raonic poravnao omjer na 1-1. (TS)

ATP Indian Wells, 3. kolo:

Raonic (17) - Čilić (12) 3-6, 6-4, 6-3

Tsogna (8) - Fish (32) 7-6(4), 7-6(0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider