Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šok za šokom

Očekivao se novi okršaj Williams i Šarapove, no je uslijedilo neočekivano

Završnica WTA turnira u Madridu dobila je neočekivani finalni par. Umjesto finala između prve i treće tenisačice svijeta, gledat ćemo Svetlanu Kuznjecovu i Petru Kvitovu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvitova je nakon sat i 13 minuta igre izbacila Amerikanku Serenu Williams rezultatom 6:2, 6:3. Čehinja je ujedno postala prva tenisačica koja je uspjela u 2015. pobijediti Serenu Williams. Najbolja tenisačica svijeta od prvog je poena djelovala usporeno i indisponirano, što je aktualna wimbledonska pobjednica iskoristila na najbolji mogući način i prekinula nekoliko Sereninih pobjedničkih nizova: ovogodišnji nakon 24 pobjede, niz od 27-0 koji je trajao od prošlogodišnjeg WTA Finala, madridsku seriju nakon 19 uzastopnih trijumfa, te niz od čak 50 pobjeda turnirima iz serije Premier Mandatory.

"Nikada je prije nisam uspjela pobijediti, tako da je ovo poseban trenutak za mene", izjavila je ushićena Čehinja nakon što je u šestom pokušaju stigla do prve pobjede nad Serenom i svog drugog finala u Madridu, gdje je bila pobjednicom 2011. godine.

Kvitova će u finalu protiv sebe imati preporođenu Svjetlanu Kuznjecovu, pobjednicu Roland Garrosa iz 2009. godine, koja je do svog prvog madridskog finala stigla preko braniteljice naslova Marije Šarapove.

Kuznjecova je Šarapovoj dopustila tek jednu break-loptu u cijelom meču, koju treća tenisačica svijeta nije iskoristila početkom drugog seta i tako je ostala bez prilike za mogući preokret. Šarapova se borila za svoj treći uzastopni nastup u finalu Madrida, a ovo joj je peti poraz u 13. međusobnom dvoboju s Kuznjecovom.

Finalistice Kvitova i Kuznjecova u karijeri su se sastajale četiri puta, a Čehinja ima prednost 3-1. No, Kuznjecova je izašla kao pobjednica u njihovom posljednjem dvoboju, jedinom odigranom na zemljanoj podlozi, prošle godine u 3. kolu Roland Garrosa.

WTA Madrid - polufinale:

Petra Kvitova (ČEŠ/4) - Serena Williams (SAD/1) 6-2, 6-3

Svjetlana Kuznjecova (RUS) - Marija Šarapova (RUS/3) 6-2, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider