Tenis
SPORTOVI
Tenis
U posjedu dokaza

Ona je uzdrmala teniski svijet: 'Osmero osumnjičenih trenutno na Australian Openu'

Novinarka američkog BuzzFeeda Heidi Blake poznata je po pisanju o korupciji u Fifi, a najnovija istraživanja dovela su je do dokaza o namještenim teniskim mečevima na najvišoj razini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

BuzzFeed je u suradnji s BBC-om uzdrmao svijet tenisa objavom kako posjeduju dokaze o namještenim teniskim mečevima. Naveli su kako je 16 tenisača/tenisačica iz Top 50 u posljednjih deset godina bilo umiješano u namještanje mečeva.

Velik je to skandal i udarac za svijet tenisa, pogotovo kad se uzme u obzir da se sumnja i na turnire poput Wimbledona. Od 16 osumnjičenih tenisača, njih osam trenutno nastupa na Australian Openu. Njihova imena nisu razotkrivena.

"U posjedu smo dokumenata koji su do nas procurili iz teniskog svijeta“, rekla je Blake za Sport Bild u tekstu pod naslovom 'Ova novinarka uzdrmala je teniski svijet' te nadodala:

"Osumnjičeno je osmero profesionalaca koji trenutno nastupaju na Australian Openu“, dodaje novinarka.

Ime ove novinarke postalo je globalno poznato kada je pisala o neregularnom načinu na koji je Katar dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine.

"Matematika nam je puno pomogla da utvrdimo namještanja. Algoritam je jak saveznik novinara i pomoću njega možemo detektirati puno veće uplate na pobjedu ili poraze u određenim mečevima'', zaključila je Blake.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider