Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za Ruskinju

Novi šok: Na terenu izgledaju atraktivno, ali kući ide Šarapova

U turniru Australian Opena više nema Serene Williams, najbolje svjetske tenisačice, a od osmine finala Melbourne je izgubio i Mariju Šarapovu...

Slovakinja Dominika Cibulkova odavno je poznata kao igračica koja može dobiti svakoga, ako u kontinuitetu odigra cijeli meč, a upravo je to prezentirala protiv treće nositeljice Marije Šarapove koju je svladala 3-6, 6-4, 6-1.

Ivanović priredila najveće iznenađenje Australian Opena

Poslije izgubljenog prvog seta Cibulkova je u ludom ritmu izravnih poena pobjegla na 5-0 u drugom setu. No, Šarapova se vratila na 5-4 i imala je možda priliku zakomplicirati dodatno drugi set i tada riješiti meč. No, ostala je kratka Ruskinja za preokret, te je u trećem setu ostala bez ikakvog odgovora na bombastičnu igru Cibulkove. Uzela je u trećem setu samo jedan gem, ostala bez break-prilike...

U četvrtfinalu će Cibulkova igrati protiv Rumunjke Simone Halep, pa će tako pobjednica tog meča upisati uspjeh karijere. Halep je bila bolja od Jelene Janković sa 6-4, 2-6, 6-0, no vidljivo je po rezultatu da prave neizvjesnosti nije bilo jer se u ključnom trećem setu Halep poigravala sa suparnicom.

Viktoria Azarenka je ostala jedina tenisačica u ždrijebu koja je pobijedila na Australian Openu. Premda je suparnica bila potencijalno opasna, Amerikanka Sloane Stephens, Azarenkin nastup je bio uvjerljiv, kao i pobjeda od 6-3, 6-2.(TS)

Australian Open, osmina finala tenisačica:

Cibulkova (20) - Šarapova (3) 3-6, 6-4, 6-1
Azarenka (2) - Stephens (13) 6-3, 6-2
Halep (11) - Janković (8) 6-4, 2-6, 6-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider