Tenis
SPORTOVI
Tenis
ima veliki plan

Đoković: Priznajem, jugonostalgičar sam, imam obitelj i u Hrvatskoj!

Jedan od najboljih tenisača svih vremena i apsolutni teniski vladar današnjice, Novak Đoković želi pokrenuti dobrotvornu turneju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uvjerljivo najbolji tenisač svijeta Novak Đoković smatra kako je sport idealan način da se pošalje poruka prijateljstva među zemljama nastalim raspadom SFRJ.

Gura ideju za koju je dobio podršku tenisača iz Hrvatske, Slovenije i BiH – da se iduće godine organizira dobrotvorna turneja u gradovima država nastalih raspadom Jugoslavije. Na prigovore da ga zbog toga mogu smatrati jugonostalgičarom, Đoković je za B92 rekao:

''U neku ruku i jesam, priznajem. Zbog svojih godina nisam iskusio najbolje godine bivše Jugoslavije, o kojoj sam slušao od svojih roditelja i drugih koji su živjeli u to vrijeme, s višim standardom i višim kriterijima društva“, rekao je srpski tenisač i dodao:

“Iako nisam živio u Jugoslaviji, osjećam povezanost jer imam obitelj naravno u Srbiji, ali i u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Nikada sebe nisam previše miješao u političke teme, gledao sam da izbjegavam to jer me se ne tiče, a nisam imao ni neugodnosti u svom sportu sa teniačima iz ey-Yu, naprotiv, uvijek smo gajili vrlo lijepe odnose. Čak i kada su se potezale te osjetljive teme, svi su bili istog mišljenja, a to je da rat nikome ništa dobro nije donio. Mi kroz sport imamo priliku doprinijeti koliko mi možemo kako bi se poslala poruka mira i prijateljstva“.

Točan datum turneje nije poznat, ali trebala bi trajati oko tjedan dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider