Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poznata dva polufinalista

Nole pomeo Berdycha: Za finale Wimbledona s lanjskim 'krvnikom' s OI-ja

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković i Argentinac Juan Martin del Potro prvi su polufinalisti Wimbledona u muškoj konkurenciji i međusobno će odmjeriti snage za veliki finale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đoković je u četvrtfinalu savladao Čeha Tomaša Berdycha sa 7-6(5), 6-4, 6-3, dok je Del Potro bio bolji od Španjolca Davida Ferrera sa 6-2, 6-4, 7-6(5).

Srpski je tenisač pobjedom nad Berdychom dohvatio svoj četvrti uzastopni vimbldonski polufinale, a u najvećim problemima bio je u drugom setu kada je Berdych imao vodstvo 3-0 uz dvostruki break. No, Đoković je nanizao četiri uzastopna gema, kasnije i osvojio set, što se pokazalo kao prekretnica za njegovu 14. pobjedu u 16. međusobnom ogledu.

U drugom četvrtfinalu Del Potro je slavio usprkos problemima s otprije ozlijeđenim lijevim koljenom. Naime, Argentinac je nezgodno pao već u prvom gemu, ali uspio je nastaviti i odigrati sjajan meč i uništiti Ferrera svojim srevisima i forhendima.

''Mislim da sam odigrao svoj najbolji tenis na turniru. Tako sam sretan što sam u polufinalu. Jako sam sretan razinom tenisa u ovom trenutku. Pobijedio sam jednog od najboljih tenisača ove sezone'', rekao je Del Potro, koji protiv Đokovića ima tri pobjede u 11 odigranih mečeva, ali među njima je i pobjeda na vimbldonskoj travi u meču za broncu na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama. (TS)

Wimbledon, četvrtfinale, tenisači:

Đoković (1) - Berdych (7) 7-6(5), 6-4, 6-3

Del Potro (8) - Ferrer (4) 6-2, 6-4, 7-6(5)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider