Tenis
SPORTOVI
Tenis
To je bilo ekspresno

Ništa od polufinala: Đoković pomeo Čilića u Monte Carlu!

Marin Čilić nije uspio po prvi put u karijeri pobijediti Novaka Đokovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu turnira u Monte Carlu Novak Đoković je sa 6:0, 6:3 pobijedio Marina Čilića.

Samo 23 minute trebale su Đokoviću za osvajanje prvog seta u kojem je Čiliću dopustio tek jednu priliku za osvajanje gema. Bila je to ujedno i break-lopta. Čilić je u prvom setu osvojio svega devet poena i samo pet kad je bio na početnom udarcu, iako je pogodio 70 % prvih servisa. No, nisu to bili dovoljno snažni servisi kojima bi Čilić stavio na kušnju najboljeg tenisača svijeta koji je bio nadmoćan i u izmjenama s osnovne crte.

Đoković je breakom otvorio i drugi set te poveo 2-0, kad je najbolji hrvatski tenisač konačno uspio prekinuti taj niz i osvojiti svoj prvi gem, što su i gledatelji na središnjem stadionu u Monte Carlu burno pozdravili. Čilić se u drugom setu pokazao u boljem izdanju, došao čak u priliku i vratiti break zaostatka, ali je Đoković spasio break-loptu kod vodstva 4-3 te nakon 65 minuta igre proslavio ulazak u sedmo uzastopno polufinale Monte Carlo Mastersa.

Ovo je bila i 12. uzastopna pobjeda Đokovića nad Čilićem, gotovo jednako uvjerljiva kao i kad su se posljednji put susreli na prošlogodišnjem velikom ATP Finalu u londonskoj O2 Areni, kad je Srbin Marinu prepustio svega dva gema (6-1, 6-1). Ujedno, Đokoviću je ovo bila 15. uzastopna pobjeda i 28. ukupno u sezoni u kojoj je doživio samo dva poraza: u četvrtfinalu Dohe od Ive Karlovića i u finalu Dubaija od Rogera Federera. Najbolji svjetski tenisač u polufinalu Monte Carla čeka boljeg iz obračuna dvojice Španjolaca, Rafaela Nadala i Davida Ferrera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider