Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Madrid

Nishikori u ljepotici turnira slavio protiv Ferrera: U finalu na Nadala

Japanac Kein Nishikori pridružio se Rafaelu Nadalu u finalu ATP turnira u Madridu iz serije Masters 1000. Nakon gotovo tri sata velike borbe Nishikori je sa 7-6(5), 5-7, 6-3 slavio protiv Španjolca Davida Ferrera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanac je po četvrti put u sedmom međusobnom ogledu nadigrao španjolskog „maratonca", čime se po prvi puta u karijeri plasirao u finale turnira iz ove kategorije. Cijeli se meč može sagledati kroz posljednji servis-gem Japanca koji je trajao 20-ak minuta!

Nishikori je do pobjede došao na 10. meč-lopti (devetoj u tom gemu), nakon što je prethodno spasio četiri break-lopte izvrsnim servisima. Gem je, kao i meč, bio prepun prelijepih poena i dugačkih izmjena, te obojici tenisača treba skinuti kapu za predstavu koju su pružili na terenu Manola Santane.

Nishikori je spasio čak 12 break-lopti, sam ih je realizirao tri od sedam, a u konačnici je osvojio tek jedan poen više od španjolskog suparnika (117-116).

Nadal i Nishikori će također po sedmi put na teren, međutim za razliku od susreta s Ferrerom, Japanac protiv Nadala još uvijek čeka na prvu pobjedu. Jedini su dosadašnji susret na zemlji igrali prošle godine u Roland Garrosu i tada je Nadal slavio glatko s 3-0 u setovima. (TS) 

ATP Madrid, polufinale:

Nishikori (10) – Ferrer (5) 7-6(5), 5-7, 6-3

Nadal (1) – Bautista Agut 6-4, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider