Tenis
SPORTOVI
Tenis
Fantastični Ćorić

Nema dvojbi nakon sjajne partije: 'Zvijezda je rođena!'

Borna Ćorić priredio je senzaciju u svjetskim okvirima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladić koji će u studenom proslaviti 18. rođendan u nevjerojatnom je meču u Varšavi svladao Jerzyja Janowicza i donio Hrvatskoj ogromnih 2:0 nakon prvog dana ogleda u Davis Cupu.

Senzacija: 17-godišnji Ćorić srušio najboljeg poljskog tenisača!

"Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad. Nisam još igrao u pet setova, tako da je ovo bilo novo iskustvo. No više sam se umorio u nekim mečevima koji su igrani u tri seta. Bilo je dosta brzih izmjena, on je servirao dosta dobro a i nije tip igrača koji će dugo držati loptu, nego će ići na izravni poen iz dva ili tri udarca", rekao je Borna Ćorić.

Mnogo toga je u Ćorićevoj igri izvrsno funkcioniralo, ali poseban su dojam ostavili retern i lobovi protiv tenisača visokog 203 centimetra: "Ja sam najviše zadovoljan reternom, jer sam se malo bojao toga. Posljednja tri-četiri mjeseca sam se mučio s tim, pa sam mislio da će mi to biti problem. No napravio sam break pet ili šest puta", rekao je Ćorić.

Prvi bod bio je djelo Marina Čilića, koji je bez posebnih problema svladao Michala Przysieznog. Nakon 1:1 u prvom setu Čilić je osvojio pet gemova u nizu, a iako je Poljak u nastavku donekle pokazao zube pobjeda prvog hrvatskog reketa ni u jednom trenutku nije bila upitna: "Vrlo dobro sam se osjećao na igralištu, ukupna izvedba je također bila takva. Dosta sam zadovoljan servisom, pogotovo u važnim trenucima", izjavio je Marin Čilić.

Jasno, ovakvim učinkom bio je prezadovoljan i izbornik Željko Krajan. Upitan da ocijeni prvi dan rekao je: "Odličan, 5! Nadao sam se da Borna može bar zaprijetiti, ali da će proći kroz ove faze i privesti meč kraju... Prvi put je igrao u pet setova, protiv ovakvog igrača, uz fizičke probleme koji su se javili, i vratio se u petom setu nakon što je propustio 2:1 u setovima i break prednosti u četvrtom... Mogu reći da je zvijezda rođena. Zagazio je već duboko u seniorski tenis, ali mislim da mu ova pobjeda može za samopouzdanje značiti najviše do sada."

Hrvatskoj za prolaz u kvalifikacije za Svjetsku skupinu nedostaje još samo jedan bod, a može ga osvojiti par u subotnjem dvoboju. To bi trebao biti dvojac Marin Draganja - Mate Pavić: "Mislim da su stvari jasne, da nema smisla rastavljati par koji je i pozvan u Varšavu s idejom da ovdje igra. Trenirali su četiri dana ovdje", poručio je Krajan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider