Tenis
SPORTOVI
Tenis
Rekord drži Court

Navratilova: Serena bi trebala premašiti brojku od 20 Grand Slam turnira

Legendarna češko-američka tenisačica Martina Navratilova, smatra kako bi najbolja tenisačica današnjice Serena Williams, koja trenutno drži 17 pojedinačnih Grand Slam turnira, trebala premašiti brojku od 20 naslova…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ukoliko ostane zdrava, nema nikakve sumnje da Serena može osvojiti preko 20 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Samo nebo je njezina granica'', rekla je 57-godišnja Navratilova, koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila 18 Grand Slam titula, od toga devet samo u Wimbledonu. Tome je dodala još 31 naslov na četiri najveća turnira u igri ženskih parova, odnosno 10 u mješovitim parovima.

''Serena je u svojim 30-tim godinama, zaražena je željom za pobjedama i jednom kada se naviknete pobjeđivati, ne želite se toga odreći'', dodala je Navratilova.

Australka Margaret Court drži ukupni rekord s 24 Grand Slam naslova u singlu, dok je Njemica Steffi Graf osvojila 22 titule u Open Eri.

Serena Williams je s 32 godine i dalje praktički nepobjediva na WTA Touru. Prošle godine je izgubila samo četiri meča od 82, a novu je sezonu otvorila obranom naslova na WTA turniru u Brisbaneu, na kojem je pobijedila svoje najveće suparnice, Ruskinju Mariju Šarapovu u polufinalu i Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku u finalu.

Navratilova drži kako Serena zbog različitih zdravstvenih problema koji su je mučili 2010. i 2011. godine, zbog čega gotovo godinu dana uopće nije igrala, može produljiti svoju karijeru.

''U dobi od 30 godina ona je odigrala tek oko polovicu turnira koje sam ja odigrala s 30 godina. U teniskom smislu je svježa i meni se čini da Serena sada igra svoj najbolji tenis karijere'', zaključila je Navratilova. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider