Tenis
SPORTOVI
Tenis
Drugi put na zemlji

Nakon velike borbe: Karlović kroz tie-breakove u finale Düsseldorfa!

Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Düsseldorfu! U polufinalu je svladao s dva puta po 7:6 Čeha Jirija Veselyja i tako prošao u deseto finale u karijeri, drugo na zemljanoj podlozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je u polufinalu uspio spasiti čak sedam set lopti, četiri u prvom i tri u drugom setu i eliminirati mladog Čeha koji ove sezone igra vrlo dobar tenis. Dokaz tome je i visoka pobjeda 6:1, 6:1 protiv Jürgena Melzera u četvrtfinalu što je bio znak da Karlovića očekuje vrlo težak posao.

Tako je i bilo, u meču bez breakova odlučivala je 13. igra i u prvom i u drugom setu, a Karlović je na kraju bio taj koji je imao više strpljenja i mirnoće. Vesely je u oba navrata bio u dobitnoj situaciji, ali nije to znao iskoristiti.

U prvom setu Karlović je spasio čak šest break lopti od čega čak četiri kod 2:1 za Čeha. Još dvije su došle kod 5:4, bile su to ujedno i set lopte, no Vesely ih nije iskoristio. U 13. igri imao je 6:4, međutim Karlović nakon toga niže četiri poena i uzima prvi set.

Dramu je donio i drugi set u kojem je Karlović ponovno morao spašavati break lopte. Dogodilo se to pri rezultatu 3-3 kada je Vesely imao 0:40. Kako je i to ostalo neiskorišteno, set je otišao ponovno u tie-break gdje je Vesely odlično krenuo i poveo s 4:0. Imao je i dvije set lopte kod 6:4, pa još jednu kod 7:6, ali Karlović se iz svega toga izvukao i na kraju s 9:7 uzeo taj dio igre i prošao u finale.

Ukupno je spasio čak devet break lopti, a Vesely se samo jednom suočio s breakom i tu rijetku priliku Karlović nije iskoristio. Hrvatski tenisač imao je visokih 70 posto ubačaja prvog servisa te je ubacio 16 aseva.

U finalu će igrati protiv boljeg iz susreta Denisa Istomina i Philippa Kohlschreibera, Nijemca koji je eliminirao Matu Delića.

ATP Düsseldorf, polufinale:

Ivo Karlović (Hrvatska, 7) - Jiri Vesely (Češka) 7:6(6), 7:6(7)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider