Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Ako Marin ne igra...'

Nakon Čilića ni Dodig nije siguran hoće li igrati protiv Srbije

Ivan Dodig, pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa iz 2011. godine, u srijedu će protiv Mate Delić odigrati prvi pojedinačni meč na 10. izdanju zagrebačkog ATP turnira u Domu sportova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U Zagrebu sam uvijek igrao dobro, posljednjih godina sam gotovo redovito barem u četvrtfinalu. Turnir je svake godine vrlo kvalitetan, ali pokušat ću ponoviti 2011. godinu. S Matom mi neće biti lako. On vrijedi puno više nego što to njegov renking pokazuje i pitanje je vremena kad će se probiti", izjavio je Ivan Dodig na konferenciji za novinare najavljujući svoj sutrašnji meč protiv Mate Delića.

Dodig još uvijek prolazi proces adaptacije na srednjoeuropsko vrijeme.

"Imam malo problema sa spavanjem, ali iz dana u dan je bolje. Nadam se da ću dobro krenuti u turnir, kao što sam dobro krenuo u sezonu."

Probleme s leđima koji su ga u 2014. na tri mjeseca odvojili od terena, zasada drži pod kontrolom.

"Ti će me problemi pratiti dok god igram tenis, ali zasad ih uspijevam sanirati."

Na Australian Openu mu je malo nedostajalo za ulazak u finale turnira parova s njegovim partnerom Marcelom Melom.

"Takve prilike moramo početi koristiti. Radi se o sitnicama. Imamo konstantu, jedan smo od pet najboljih parova svijeta, ali nešto nam fali. Zajednički nam je cilj i želja već ove godine osvojiti Grand Slam naslov i nadam se da ćemo to ostvariti."

Ivan si je zadao i pojedinačni cilj.

"Vjerujem da mi je mjesto među 50 najboljih na svijetu. Mislim da je povratak u Top 50 realan cilj za ovu godinu."

Jedan od budućih ciljeva vezan je i za Davis Cup reprezentaciju, iako će i on najvjerojatnije propustiti dvoboj protiv Srbije u Kraljevu.

"Ako Marin ne igra, onda su nam izgledi minimalni. On je naš vođa bez kojeg ne možemo funkcionirati. Imamo generaciju igrača koja može ostvariti veliki rezultat i dogovor je da pokušamo u sljedećim godinama ići na osvajanje Davis Cupa. Mi to možemo, ali samo ako smo kompletni. Ja sam uvijek na raspolaganju izborniku, ali moram paziti i na svoje zdravlje. Vezano za meč u Kraljevu još moram razgovarati s izbornikom", zaključio je Dodig koji je za ovu godinu najavio da će igrati više turnira na travi, u dvorani i na tvrdoj podlozi, a manje na zemlji koja je fizički najzahtjevnija podloga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider