Tenis
SPORTOVI
Tenis
Strašna dominacija

Nakon 36 godina: Četiri Amerikanke u polufinalu US Opena!

"Ovo je čudo i veliki dan za američki ženski tenis", poručila je Madison Keys.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put nakon 1981. godine u polufinalu US Opena igrat će četiri američke tenisačice.

U posljednjem četvrtfinalnom ogledu Madison Keys pobijedila je Estonku Kaiu Kanepi 6-3, 6-3, pridruživši se u polufinalu sunarodnjakinjama Coco Vandeweghe, Venus Williams i Sloane Stephens.

Posljednji put četiri su Amerikanke igrale u polufinalu US Opena davne 1981. godine. Među četiri tada su se probile Tracy Austin, Chris Evert, Martina Navratilova i Barbara Potter, a slavila je Austin.

"Ovo je čudo, veliki dan za američki ženski tenis", kazala je 22-godišnja Keys koja će prvi put u karijeri igrati polufinale na US Openu.

"Prije meča bila sam iznimno nervozna. Svi su samo pričali o četiri Amerikanke u polufinalu, što mi je stvorilo dodatan pritisak. Međutim, kada je meč krenuo, bilo je lakše", dodala je Keys koja će u polufinalu igrati protiv Coco Vandeweghe (24). Dosad su igrale dva puta, a oba meča dobila je Keys.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti 37-godišnja Venus Williams i 13 godina mlađa Sloane Stephens. Bit će to njihov treći međusobni meč, a oba dosadašnja dobila je Stephens.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider