Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ponovno nas je oduševio

VIDEO Najveća nada hrvatskog tenisa: 'To zvuči odlično, stvarno mi je drago'

Najveća nada hrvatskog tenisa Borna Ćorić ponovno nas je oduševio prošlog tjedna. U Izmiru je osvojio prvi Challenger u karijeri i stigao do 140. mjesta ATP ljestvice...

Mladić kojem teniski stručnjaci predviđaju briljantnu karijeru nastavlja uspon prema vrhu svjetskog tenisa.

Naslov u Izmiru, trening u Zagrebu, pa put u Uzbekistan. Život teniskog profesionalca vječna je jurnjava, ali Borna Ćorić s guštom će stati i još malo odvrtjeti film najvećeg uspjeha kratke, seniorske karijere.

"Stvarno je bio odličan turnir za mene, odličnih pet mečeva, stvarno sam zadovoljan kako sam igrao. Kao što sam već rekao, sam znam da ću tu igru moći ponoviti i na sljedećim turnirima i da će biti stvarno odlično", izjavio je Ćorić.

A, koliko je velik uspjeh koji je Borna postigao u Izmiru, najbolje će posvjedočiti usporedba s trojicom velikana našeg tenisa.

Ćorić je do prvog naslova na Challengeru stigao sa samo 17 godina i 10 mjeseci. Devet dana ranije od Marija Ančića. Marinu Čiliću bilo je 18 i pol godina kad je slavio prvijenac, a Ivanu Ljubičiću gotovo 20.

"To stvarno zvuči odlično, stvarno mi je drago, al' sam siguran da će i Mariju biti drago, ako je on to čuo. Šta je tu je, ništa žao mi je", rekao je Ćorić.

Najbolje rangirani maloljetnik u teniskom svijetu uživa u odličnoj sezoni.

Borna Ćorić prošlu je godinu završio na 303. mjestu ATP ljestvice, a u 2014. nezadrživo krenuo prema gore. U ožujku je prvi put ušao među najboljih 300, a već u svibnju, nakon polufinala Challengera u Kini, probijena je granica 250.

Četvrtfinale Umaga donijelo mu je skok među 200 najboljih tenisača svijeta, a nakon uspješnog nastupa na US Openu početkom rujna Ćorić se probio do 176. mjesta. Kraj mjeseca donio je trijumf u Izmiru i poziciju 140. igrača svijeta.

''Sad sam već ispunio ciljeve, tako da ću se samo fokusirati da napredujem teniski u tim nekim elementima gdje sam stvarno loš. A, i onda će renking doći sigurno", izjavio je Ćorić.

Do kraja godine očekuje ga još nekoliko turnira. Najveći bi trebao biti u Baselu, gdje je vrlo blizu dobivanja pozivnice. Nastup u društvu Federera, Nadala i Wawrinke bio bi savršeni kraj sezone za momka koji krupnim koracima grabi teniskoj eliti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider