Tenis
SPORTOVI
Tenis
objasnio razloge

Najbolju Hrvaticu vrijeđaju jer je odlučila igrati za drugu zemlju, oglasio se i otac

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović od ovog će ljeta igrati pod australskom zastavom.

Kada su australski mediji objavili kako će trenutno najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović (55. na WTA ljestvici) igrati pod njihovom zastavom, domaća sportska javnost bila je u svojevrsnom šoku.

Tek su se jučer i danas oglasili Ajla i Ratko Tomljanović koji pak tvrdi da se nije skrivao od hrvatskih medija iako su ga svi danima pokušali dobiti na telefon. Ajla je jučer kratko Slobodnoj Dalmaciji rekla kako se nada da će s Australijom ostvariti svoje snove, a danas se na Hrvatskom radiju javio i Ratko.

''Ajla je dostigla neki nivo, uz moju pomoć, bez ikakve stručne pomoći. Za nešto više, sljedeći nivo, gdje ona pripada i želi biti, treba stvoriti prave uvjete i to se na sreću dogodilo s Australijom, gdje će ući u njihov sistem i imati njihovu pomoć. To je bilo lako za odlučiti. Podržali smo je u odluci, nije mi žao. Australija je pokazala  interes, mi smo tu našli svoj i tako'', objasnio je njihovu odluku.

Uvrede na Facebooku

Ajla živi i trenira u SAD-u gdje ima dobre uvjete pa u ovom slučaju nema mjesta za neke usporedbe s poznatim 'prebjegom' Jakovom Fakom .

Sigurno je da će u Australiji, koja želi pojačati svoj ženski tenis ovakvim transferom, dobivati veći novac od sponzora, što je vjerojatno jedan od motiva.

Ajlina odluka izazvala je burne reakcije ljubitelja tenisa, a neke od njih se mogu vidjeti i na njenom Facebook profilu.

''Sramota! Više se ni ne vraćaj u Hrvatsku'', jedna je od blažih koje stoje ispod Ajlinih objava na profilu.

Ima i onih u kojima se Ajlu optužuje da je izdajica i pohlepnica, pa do onih grubljih gdje ju se vrijeđa na način na koji se sigurno ne bi trebalo vrijeđati.

Ajla je odabrala svoj put i nastavlja igrati za drugu zemlju. Treba joj poželjeti sreću, a hrvatski tenis ne treba brinuti kao Australci. Ana Konjuh i Donna Vekić slove kao jedne od najboljih mladih tenisačica svijeta…(I.Š./VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider