Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajno polufinale

Najbolji meč u Indian Wellsu: Del Potro nadjačao Đokovića!

Poslije velike borbe koja je trajala dva sata i 50 minuta argentinski tenisač Juan Martin del Potro je u polufinalu ATP turnira u Indian Wellsu pobijedio prvog igrača na svijetu, Novaka Đokovića, sa 4-6, 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u četvrtfinalu pobijedio trećeg igrača na svijetu Andyja Murrayja, u polufinalu je Del Potro slomio i najboljeg na svijetu, a sada mu još slijedi veliki finale protiv Rafaela Nadala, povratnika na teniske terene.

"Bio je ovo moj najbolji meč ove godine u Indian Wellsu. Publika me vratila meč u trećem setu", rekao je poslije meča Del Potro.

Imao je u trećem setu Argentinac zaostatak od 3-0, ali je dobio tri gema u nizu, te kod 3-3 imao nove break-lopte za nastavak serije. Ipak, do breaka je došao kod 4-4, a potom je meč završio asom, tek četvrtim u meču.

U prvom je setu Đoković demonstrirao dominaciju, te je izuzetno čvrsto držao svoj servis, a prijetio na suparnički. No, meč se počeo okretati u drugom setu kada je Del Potro i lakše mogao u džep strpati tu dionicu. Servirao je za drugi set kod 5-2, ali je morao to činiti i drugi put, te je kod 5-4 bio uspješan.

Potom je uslijedio taj preokret u trećem setu i odlična igra Del Potra u završnici meča, makar mu je donekle u svemu pomogao i Đoković koji je počeo više griješiti kako se meč bližio kraju.

"Svaka čast Del Potru, više je želio pobjedu, više je radio za nju i udarao pametnije udarce od mene", rekao je Đoković čija je pobjednika serija tako stala na 22 pobjede. (TS)

ATP Indian Wells, polufinale:

Del Potro (7) - Đoković (1) 4-6, 6-4, 6-4

Nadal (5) - Berdych (6) 6-4, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider