Tenis
SPORTOVI
Tenis
sretan rođendan, petra

Petra Martić na rođendan izborila osminu finala Australian Opena, Karlović izgubio novu dramu

Poslije velike borbe uspjela je eliminirati tajlandsku senzaciju.

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je svladala i treću prepreku na ovogodišnjem Australian Openu.

U trećem kolu je Petra, koja danas slavi 27. rođendan, bila bolja od Tajlanđanke Luksike Kumkhum sa 6:3, 3:6, 7:5.

Nakon dvaju glatkih pobjeda u dva seta, nad Belgijankom Van Uytvanck i Rumunjkom Begu, Martić je u trećem kolu igrala meč u tri seta i slavila nakon dva sata i 11 minuta igre. Hrvatska je tenisačica servirala dva asa, a suparnica četiri, obje su napravile po pet dvostrukih grešaka, Martić je bila za nijansu bolja na prvom i drugom servisu i suparnici je sedam puta uzimala servis, dok je svoj gubila šest puta. Martić je osvojila 96, a Tajlanđanka 94 poena od ukupno 190. Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda Martić.

Petri, koja je Australian Open dočekala kao 81. na WTA ljestvici, na putu do četvrtfinala sada stoji Belgijanka Elise Mertens, 37. igračica svijeta.

Za Martić je ovo najbolji rezultat na Australian Openu gdje je prije stizala najdalje do drugog kola.  Uspije li pobijediti Mertens, ostvarit će najveći uspjeh dosadašnje karijere - plasman u četvrtfinale Grand Slam turnira.

Ovo joj je četvrti put da je izborila nastup u četvrtom kolu. Prije ovogodišnjeg Melbournea to joj je pošlo za rukom u Roland Garrosu 2012. i 2017. te u Wimbledonu 2017.

Ivo Karlović je završio svoj nastup u trećem kolu. Izgubio je sa 6-3, 7-6/4), 6-7 (3), 7-6(5) i 9-7 poslije gotovo četiri sata igre od Talijana Andreasa Seppija.

U još jednom maratonskom meču Karlović je servirao 52 asa, a Talijan 23. Hrvatski je tenisač spasio sedam od devet break lopti, a suparniku nije uzeo servis ni jednom. Karlović je osvojio 172, a Seppi 185 od ukupno 357 poena.

Ovo je bio četvrti međusobni susret između Karlovića, 89. na ATP ljestvici, i Seppija, 76. tenisača svijeta i druga pobjeda Talijana.

Karlović, koji je s 39 godina najstariji igrač u zadnjih 40 godina koji je stigao do trećeg kola ovog grand slam turnira, tako nije uspio ponoviti najbolji rezultat na Australian Openu gdje je došao do četvrtog kola 2010. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider