Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bio je pedalj od poraza

Nadal udaljen samo pobjedu od broja jedan: Nisam uzbuđen

Španjolski tenisač Rafael Nadal pobijedio je u četvrtfinalu jakog ATP turnira u Pekingu talijanskog tenisača Fabija Fogninija s 2-6, 6-4, 6-1, iako je bio pedalj do poraza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijan je imao 6-2, 4-1 i break priliku za 5-1. Kod 4-2 je imao jednu gem-loptu za 5-2, ali sve je to Fognini propustio, te je do kraja meča osvojio još samo jedan gem.

Nadal je tako došao samo jednu pobjedu do novog penjanja na vrh ATP ljestvice. Slavi li Nadal protiv Tomaša Berdycha u polufinalu, prestići će Novaka Đokovića i postati najbolji na svijetu. Zadnji je put Nadal bio broj jedan dalekog 3. srpnja 2011. godine.

''Nisam pretjerano uzbuđen zbog te činjenice, makar je evidentno kako polufinale neće biti obični polufinale. Osim same pobjede, može mi donijeti taj pomak na prvo mjesto. No, već sam bio u ovakvoj situaciji u karijeri, pa sam zato nešto mirniji'', rekao je Nadal, te nastavio:

''Bio sam u velikom zaostatku protiv Fogninija. Bio sam na mali korak do poraza. Ključan je bio gem kod 4-1 u drugom setu, jer da mi je tada napravio break bilo bi gotovo. Drugi ključan gem je bio onaj kod 4-2, trajao je jako dugo. Kada sam vratio break zaostatka, znao sam da ga mogu dobiti.''

Na kraju je Nadal pohvalio svog današnjeg suparnika.

''Fabio je jako, jako dugo igrao na krajnje visokoj razini. U tim trenucima mu nisam mogao parirati i jedino što sam morao jest čekati svoju šansu. U pravilu se ona pojavi, samo je treba zgrabiti. Njemu se samo malo skratila ruka, ja sam počeo igrati bolje i krenuo je preokret'', zaključio je Španjolac. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider