Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najjači otpor Dolgopolova

Nadal u Riju osvojio 62. naslov karijere

Najbolji tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, pobjednik je ATP 500 turnira u Rio de Janeiru, na zemljanoj podlozi. U finalu je svladao 54. tenisača svijeta, Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova 6-3, 7-6(3) nakon jednog sata i 41 minute igre…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to peti susret ovih igrača, ali prvi na nekom turniru koji ne spada u seriju Masters 1000. Nadal je dobio svih pet ogleda bez izgubljenog seta, ali mu je u ovom meču Dolgopolov pružio najjači otpor.

Svejedno je Nadal mogao i lakše do pobjede, jer je u drugom setu pri vodstvu 5-4 servirao za meč i stigao na dva poena do pobjede pri vodstvu 30-15. Ukrajinac se vratio, ali ne zadugo. Nadal je puno bolje odigrao tie-break, te je u 88. finalu karijere stigao do 62. naslova, a 43. na zemlji. Osvojio je 16 turnira na tvrdoj podlozi i tri na travi.

U prvom setu je Nadal iskoristio jedinu break-loptu koju je izborio, dok je Ukrajinac svoje tri propustio. U drugom setu je Španjolac, kao što smo spomenuli, imao servis za meč koji je Dolgopolov anulirao s jedinim breakom u susretu, ali ipak nije mogao odvesti meč u treći set.

Nadal je dvoboj okončao sa 16 izravnih poena i 7 neforsiranih pogrešaka, dok je Dolgopolov upisao 34 izravna poena, ali i 27 neforsiranih pogrešaka.

Najteže iskušenje na putu do osvajanja titule Nadal je imao u polufinalnom meču protiv sunarodnjaka Pabla Andujara, u kojem je spasio dvije meč-lopte.

Dolgopolovu e ovo bio šesti ATP finale karijere. Ostao je na dva osvojena naslova, u Umagu 2011. godine i u Washingtonu godinu dana nakon toga. 

ATP Rio de Janeiro, finale:

Nadal (1) – Dolgopolov 6-3, 7-6(3)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider