Tenis
SPORTOVI
Tenis
Što će reći ostali?

Nadal u Melbourneu lovi veliki Laverov rekord

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal ima za glavni cilj u idućoj godini osvajanje krune pobjednika na prvom Grand Slam turniru godine, Australian Openu u Melbourneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajač 13 Grand Slam titula samo je jednom bio najbolji u australskom gradu i to 2009. godine kada je u finalu pobijedio Rogera Federera. Osm toga, Nadal je po dva puta bio pobjednik US Opena i Wimbledona, dok je u Roland Garrosu slavio čak osam puta.

Iz Nadalova su tabora najavili da je osvajanje turnira u Melbourneu glavni cilj jer bi time Španjolac ponovio ono što je u teniskoj povijesti uspio učiniti samo legendarni Rod Laver, a to je uistinu veliki rezultat: osvajanje sva četiri Grand Slam turnira barem u dva navrata.

Branitelj naslova na Australian Openu je Novak Đoković, posljednjih godina najveći Nadalov rival, koji je, podsjetimo, u iscrpljujućih pet setova pobijedio Nadala u finalu turnira u Melbourneu 2012. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider