Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Madrid

Nadal u finalu sedmog turnira zaredom protiv Wawrinke

Španjolski tenisač Rafael Nadal i Švicarac Stanislas Wawrinka igrat će nedjeljni finale ATP turnira iz kategorije Masters 1000 u Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadal je u prvome subotnjem polufinalu nakon samo 76 minuta igre nadigrao sunarodnjaka Pabla Andujara 6-0, 6-4, dok je Wawrinka u gotovo dva sata dugom meču, slomio otpor Čeha Tomaša Berdycha pobijedivši 6-3, 4-6, 6-4.

Finale 4.3 milijuna vrijednog Mastersa Nadalu je sedmi finale zaredom na sedmom turniru koji igra od povratka u Viña del Maru u veljači ove godine. Ranije je s terena izbivao sedam mjeseci. Od šest dosadašnjih finala u 2013. pobijedio je u četirima, posljednji put u Barceloni prije dva tjedna.

Protiv Wawrinke će Nadal loviti svoj 23. naslov na turnirima Masters-kategorije, te 30. naslov na zemlji, čime bi se izjednačio s Thomasom Musterom. Od igrača iz Open ere samo Argentinac Guillermo Vilas stoji ispred Nadala s 45 naslova na zemljanoj podlozi.

U Madridu je danas petorangirani igrač ATP-ove ljestvice već slavio 2005. i 2010. godine. Wawrinka će u finalu pokušati doći do pete ATP-titule. (TS)

ATP Madrid, polufinala:

Nadal (5) – Andujar 6-0, 6-4

Wawrinka (15) – Berdych (6) 6-3, 4-6, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider