Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Dimitrov

Nadal svladao Murraya i i posljednji dohvatio polufinale

Očekivano zanimljiv i težak dvoboj odigrali su u četvrtfinalu Rima Rafael Nadal i Andy Murray. Španjolac je slavio nakon dva sata i 40 minuta igre s 1:6, 6:3, 7:5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz dvoboj Ferrera i Đokovića, susret između Rafaela Nadala i Andyja Murraya bio je poslastica četvrtfinalnog programa u Rimu. Dvoboj starih rivala po 14. put otišao je na stranu Nadala koji još nikada nije izgubio na zemljanoj podlozi od Britanca.

Kako je meč počeo, činilo se da bi baš i mogao. Murray je igrao sjajno u prvom setu i Nadal je vrlo visoko izgubio taj dio igre sa 6:1. Imao je priliku vratiti se u set kada je kod 2:0 imao 15-40, no Murray se spasio i nastavio seriju.

U drugom setu već drugačija priča. Sada je stigao red na Nadala koji rano dolazi do breaka, održava ga bez ikakvih problema izgubivši do kraja drugog seta samo jedan poen na svom servisu.

Odluka je pala u trećem setu gdje se do samog kraja vodila velika borba. Murrayu se ukazala prilika kada je poveo s 4:2, međutim odmah je izgubio svoj servis, a u završnici seta Nadal je pritisnuo, prvu priliku kod 4:4 nije iskoristio, ali sljedeću kod 5:5 je i otišao je do velike prednosti. Na servisu za meč imao je rutinsku zadaću i s 1:6, 6:3, 7:5 prošao je u polufinale gdje ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov.

ATP Rim, polufinale:

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Andy Murray (Velika Britanija, 7) 1:6, 6:3, 7:5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider