Tenis
SPORTOVI
Tenis
On ili Dolgopolov?

Nadal spasio dvije meč-lopte i preokretom ušao u finale

Najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal i Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov igrat će u finalu premijernog izdanja ATP turnira u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadal će u nedjeljnom finalu tražiti svoj 48. naslov na ATP Touru, no sve je moglo biti drugačije da nije spasio dvije-meč lopte s kojima je bio suočen u ogledu protiv sunarodnjaka Pabla Adujara. Nakon gotovo tri sata velike borbe Nadal je slavio s 2:6, 6:3, 7:6(10).

U prvom je setu, ali i cijelom meču, Andujar igrao nadahnuto, dok ljevoruki Španjolac i nije bio previše raspoložen. U drugoj je dionici Španjolac zaigrao za nijansu bolje, a to je bilo osjetno i na rezultatu. I treći je set Nadal otvorio bolje od suparnika, no Andujar je break zaostatka nadoknadio u osmom gemu, a potom odveo odlučujući set u tie-break.

U njemu je Nadal spasio dvije, a Andujar tri meč-lopte, da bi potom prvi tenisač svijeta realizirao četvrtu za 88. finale u karijeri. Nadal će u nedjelju loviti svoj 43. naslov na zemljanoj podlozi.

Španjolac će u finalu igrati protiv Ukrajinca Dolgopolova, koji je sa 6:4, 6:4 bio bolji od Davida Ferrera. Ukrajinac je izborio svoj prvi ATP finale nakon listopada 2012. godine, te je popravio svoj međusobni skor protiv Ferrera koji je uoči meča iznosio 1-7. Spomenimo da je Dolgopolov u 2013. godini imao sedam poraza i nijednu pobjedu protiv igrača iz Top 20, no ovu je godinu otvorio s tri pobjede (Almagro i Fognini)!

Nadal i Dolgopolov su dosada igrali u četiri navrata i svaki je put Španjolac slavio bez izgubljenog seta!

ATP Rio de Janeiro, polufinale:

Nadal (1) – Andujar 2:6, 6:3, 7:6(10)

Dolgopolov – Ferrer (2) 6:4, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider