Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
U finalu Pekinga

Nadal skinuo Đokovića: Nevjerojatan niz velikog Španjolca!

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira u Pekingu, što znači da će od ponedjeljka ponovno biti prvi igrač svijeta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadal je u subotu na terenu proveo samo 37 minuta budući da mu je Čeh Tomaš Berdych u polufinalu predao meč pri zaostatku 2-4 u prvom setu. Povećao je Španjolac time vodstvo na 16-3 u pobjedama protiv prvog češkog reketa. Ujedno mu je to 15. pobjeda zaredom protiv Berdycha.

Nadal (27) je dosad u dva mandata bio prvi igrač svjetske ljestvice. Debi na broju jedan je ubilježio 18. kolovoza 2008. i zadržao se na vrhu 46 tjedana. Drugi je put zasjeo na tron 7. lipnja 2010. nakon čega je vladao 56 tjedana. U ponedjeljak će tako započeti svoj ukupno 103. tjedan na prvome mjestu.

Otkad se u veljači ove godine vratio tenisu nakon sedmomjesečne stanke zbog ozljede koljena ostvario je nevjerojatan omjer od 65 pobjeda i samo tri poraza. Osvojio je deset naslova u 12 finala koliko je igrao, uključujući Roland Garros i US Open, te pet turnira iz serije Masters 1000. Ukupno je u karijeri Nadal osvojio 60 naslova i još 23 puta igrao u finalu.

Na svjetskom broju jedan Španjolac će zamijeniti Srbina Novaka Đokovića koji u Pekingu brani naslov, a u drugom subotnjem polufinalu će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta. (TS) 

ATP Peking, polufinale:

Nadal (2) - Berdych (4) 4-2, predaja Berdycha

Đoković (1) - Gasquet (5) kasnije

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider