Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Rim

Nadal pomeo Dimitrova za finalni okršaj protiv Đokovića

Španjolski tenisač Rafael Nadal izborio je finale ATP turnira iz Masters serije 1000 u Rimu pobjedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 83 minute igre Nadal je po peti put u karijeri, iz isto toliko susreta, slavio protiv bugarskog "baby Federera" sa 6-2, 6-2. Branitelj naslova u Rimu ostavio je svog suparnika bez imalo šansi, a u tome je pripomogao i sam Dimitrov koji je napravio pregršt neprisiljenih pogrešaka.

Nadal je rano oduzeo početni udarac bugarskom tenisaču u oba seta, a onda je tu istu prednost održavao, a kasnije i "podebljavao". Španjolac je odigrao sjajan susret, u kojem je spasio sve tri break-lopte s kojima je bio suočen. U finalu će Nadal igrati protiv poznatog rivala Novaka Đokovića, koji je nakon teška tri seta i tri sata borbe slavio protiv Milosa Raonica. Nadal u Rimu lovi svoju čak osmu krunu, dok će Đoković tražiti svoju treću.

Njih su dvojica igrali već četiri puta u Rimu, a Španjolac trenutno vodi s 3-1. Posljednji su put odigrali prije dvije godine u finalu, kada je Nadal slavio sa 7-5, 6-3. Ukupno će im to biti 41. međusobni ogled, a Nadal trenutno vodi s 22-18. (TS)

 

ATP Rim, polufinale:

Nadal (1) – Dimitrov (12) 6-2, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider