Tenis
SPORTOVI
Tenis
Shvatio da može

Nadal otkrio kada se sve preokrenulo: Taj poraz od Đokovića otvorio mi je oči

Tijekom 2011. godine španjolski tenisač Rafael Nadal je izgubio svih šest mečeva od Novaka Đokovića. Izgubio je početkom 2012. i sedmi u nizu, ali taj poraz mu je, kaže Nadal, pokazao mnogo toga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to finalni ogled na Australian Openu. Tadašnji mitski meč su odigrali u pet setova, Đoković je slavio 5-7, 6-4, 6-2, 6-7(5), 7-5 poslije pet sati i 53 minute igre. Nakon meča niti jedan od njih dvojice nije mogao stajati na terenu u vrijeme proglašavanja pobjednika.

''Bio je to težak poraz. Svaki je težak, ali taj posebno jer se dogodio poslije iscrpljujuće borbe. No, tada sam shvatio da mogu igrati protiv Đokovića i tada sam mnogo toga naučio. Pogotovo u četvrtom setu'', rekao je Nadal.

Nakon tog meča Nadal je sa srpskim tenisačem odigrao sedam mečeva, a dobio je - šest. Onaj posljednji prije nekoliko dana u finalu US Opena kada je došao do već 13. Grand Slam naslova u karijeri.

''Tada, u Melbourneu, sam okrenuo stvari u četvrtom setu. Shvatio sam koliko agresivan moram biti protiv njega. Znao sam da moram biti krajnje strpljiv jer i njemu pada koncentracija. Sada kada je sve prošlo mogu reći da mi je to jedan od najvažnijih poraza jer sam kroz njega naučio pobjeđivati Đokovića'', rekao je Nadal.

Nadal ove sezone ima 60 pobjeda i 3 poraza. Izgubio je tek mečeve od Zeballosa, Đokovića (oba zemlja) i Darcisa (trava).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider