Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nadal se sprema za Wimbledon

Kralj zemlje spreman za travnatu podlogu

Nakon osvajanja devetog naslova pobjednika u Roland Garrosu, Španjolac Rafael Nadal okreće se nastupima na travnatoj podlozi. Već ovoga tjedna zaigrat će na turniru u Halleu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na tom je turniru Nadal postavljen za 1. nositelja. U 1. kolu je slobodan, dok će u drugom igrati protiv boljeg iz ogleda Nijemca Browna i Rusa Kuznjecova. Drugi nositelj je Švicarac Roger Federer.

"Prošle godine sam propustio taj turnir. Ne želim ga propustiti dvaput zaredom, jer je to dobra priprema za Wimbledon. Uistinu želim nastupiti i dati ono najbolje od sebe. Opet, vjerojatno neću ostvariti perfektan rezultat, s obzirom na broj dana za pripremu za ovaj turnir", rekao je Španjolac.

Nadal je dvaput osvojio Wimbledon, 2008. i 2010. godine, ali je u protekle dvije godine podbacio na tom turniru. Prije dvije godine je izgubio u 2. kolu od Čeha Lukaša Rosola, nakon čega je zbog ozljede koljena pauzirao sedam mjeseci. Lani je, pak, pretrpio još jedan rani senzacionalni poraz, i to već u 1. kolu od Belgijanca Stevea Darcisa.

"Želim opet igrati dobro u Wimbledonu. Zdrav sam i to je najvažnije. Nadam se da će moje koljeno dobro reagirati na travu, jer imam osjećaj da je bolje nego lani na ostalim podlogama. Nakon ozljede mi je na travi uvijek bilo malo teže. Lani sam pokušao, ali nisam bio dovoljno spreman za nadmetanja u Wimbledonu. Vidjet ćemo kako će to izgledati ove godine. Za mene je to vrlo važan turnir i turnir kojeg jako volim. Jasno da sam umoran nakon Roland Garrosa, imao sam i manjih problema s leđima. Zbog toga nisam baš u najboljoj situaciji uoči turnira u Halleu", rekao je Nadal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider